ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η SAS ακυρώνει 1.700 πτήσεις για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο

H Σκανδιναβική αεροπορική εταιρία SAS ακύρωσε 1.700 πτήσεις για το ερχόμενο δίμηνο, ως αποτέλεσμα της απεργίας δύο εβδομάδων που πραγματοποίησαν οι πιλότοι της τον Ιούλιο για μισθολογικά αιτήματα και των καθυστερήσεων που σημειώνονται στην παράδοση αεροσκαφών, όπως ανέφερε στο Reuters εκπρόσωπος του αερομεταφορέα.

Η SAS, με βασικούς ιδιοκτήτες της την Σουηδία και τη Δανία, ακύρωσε 3.700 πτήσεις της κατά τη διάρκεια της απεργίας, για την οποία, όπως ανέφερε, θέτει εν αμφιβόλω το μέλλον της αεροπορικής εταιρίας.

Σύμφωνα με τη SAS, οι 1.700 πτήσεις που ακυρώνονται αντιπροσωπεύουν περίπου το 4% του συνολικού αριθμού πτήσεων και αφορούν την ταξιδιωτική περίοδο του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου.

Η SAS δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια των διαδικασιών προστασίας πτώχευσης μέσω συμφωνίας με την αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Apollo Global Management (APO.N).

Ο αερομεταφορέας, ο οποίος ακόμη και πριν από την πανδημία έχανε χρήματα εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού από εταιρείες χαμηλού κόστους, υπέβαλε αίτηση προστασίας τον Ιούλιο, μια ημέρα μετά την έναρξη της απεργίας.

Η σουηδική κυβέρνηση απέρριψε την έκκληση για παροχή μεγαλύτερης ρευστότητας, ενώ η Δανία είπε ότι ενδέχεται να διαγράψει κάποιο χρέος και να εισφέρει νέα κεφάλαια εάν η SAS βρει υποστήριξη και από νέους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ