ΔΙΑΦΟΡΑ

«Η σφαίρα τοποθετήθηκε επίτηδες»: Ανατροπή στην «εκτέλεση» της Χάτσινς απ’ τον Μπάλντουιν

Tι συμβαίνει με τα prop όπλα και τις σφαίρες που τοποθετούνται σε αυτά.

Στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου βρέθηκε καλεσμένος ο Νίκος Μαστοράκης με σκοπό να σχολιάσει τη δολοφονία της διευθύντριας φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς, στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» από αληθινή σφαίρα που βρέθηκε σε prop όπλο που κρατούσε ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Άλεκ Μπόλντουιν.

Το δυστύχημα το οποίο έχει προκαλέσει ατέλειωτα ερωτηματικά σχολιάστηκε από τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος δούλεψε περασμένες δεκαετίες στη βιομηχανία ταινιών του Χόλυγουντ:

«Μίλησα με φίλους και συναδέλφους στο Χόλυγουντ και κρίνουν και εκείνοι όπως και εγώ πολύ ύποπτο το ότι βρέθηκε μια σφαίρα σε ένα όπλο κατά τη διάρκεια πρόβας. Τα άσφαιρα δεν έχουν βλήμα και είναι οπτικά πολύ διαφορετικά από τις κανονικές, έχουν απλώς μία πλαστική τάπα, η οποία εκσφενδονίζεται κατά την εκπυρσοκρότηση του όπλου. Γι’ αυτό, με τα άσφαιρα γίνεται πρόβα», δήλωσε ο Νίκος Μαστοράκης αρχικά ενώ συνέχισε:

«Το όπλο του prob guy που δίνει στον ηθοποιό στην πρόβα είναι άδειο και όταν έρχεται η στιγμή να γίνει η σκηνή, τότε δίνεται στον ηθοποιό το όπλο αυτό και τότε ακόμα και η κάμερα μπροστά έχει προστατευτικό plexiglass. Επομένως, υπάρχει υποψία πως αυτή η σφαίρα τοποθετήθηκε επίτηδες σε αυτό το όπλο».

O σκηνοθέτης μάλιστα πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανάμεσα στα πυρομαχικά της ταινίας να υπάρχει πραγματική σφαίρα. Η περίπτωση του γιου του Μπρους Λι είναι εξηγήσιμη, καθώς η σφαίρα ήταν στη θαλάμη και κανείς δεν την είδε όταν φόρτωσε τα άσφαιρα».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ