ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Τήλος στο Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών

 

Τη συμμετοχή του για το 2024 στο Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών αποφάσισε ο δήμος Τήλου.

Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με μέλη της μικρούς νησιωτικούς δήμους και κοινότητες νησιών που ο πληθυσμός τους δεν υπερβαίνει τους 5.000 κατοίκους.

Σκοπός του Δικτύου, είναι η ενίσχυση των τοπικών δράσεων, η μεταφορά γνώσης και τεχνογνωσίας καθώς, και η δικτύωση με αντίστοιχους νησιωτικούς δήμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Περαιτέρω, στόχος του Δικτύου είναι  η ενίσχυση της νησιωτικής οικονομίας, με έμφαση κυρίως στους τομείς τουρισμού, πολιτισμού και περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών είναι το Επίσημο Μέλος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών και υλοποιεί Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα οποία συμμετέχει χωρίς επιπλέον οικονομική συμμετοχή .

Προς αυτή την κατεύθυνση,  ο δήμος Τήλου ως μικρός νησιωτικός δήμος ο οποίος αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, δεδομένου των ιδιαιτεροτήτων του νησιού που γίνονται εντονότερα λόγω της γεωγραφικής του θέσης, αναμένεται να ωφεληθεί από τη συμμετοχή του στο Δίκτυο. Η εν λόγω συμμετοχή, λειτουργεί υποστηρικτικά στη προσπάθεια ανάπτυξης του νησιού, στην αναβάθμιση της ζωής των δημοτών και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες του τόπου γεγονός που αδιαμφισβήτητα συμβάλλει στην τουριστική του ανάπτυξη.

tornosnews.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ