ΕΛΛΑΔΑ

Η Βόρεια Ελλάδα εκπέμπει «SOS» – Ματίνα Παγώνη: «Αγγίζει» το 99% η πληρότητα στις ΜΕΘ

Εφιαλτικές συνθήκες

Δραματικό ήταν για μία ακόμη φορά το μήνυμα από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, για την εικόνα που επικρατεί στα νοσοκομεία εν μέσω του τέταρτος κύματος του κορωνοϊού στη χώρα. Αναφερόμενη συγκεκριμένα στην Βόρεια Ελλάδα, που όπως και πέρυσι τέτοια εποχή έτσι και φέτος, είναι το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα μας, τόνισε ότι στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια (σ.σ. αυτή της Μακεδονίας) η κάλυψη στις ΜΕΘ «αγγίζει» το 99%, ενώ στην επικράτεια αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 93%. Καλύτερη είναι πάντως η εικόνα στην Αττική, όπου η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι στο 88%, ποσοστό βέβαια που με τη σειρά του πιέζει το ΕΣΥ.

 

βόρεια ελλάδα πληρότητα μεθ

«Πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα για να πάμε μπροστά, δεν μπορούμε να λέμε κάθε τρεις και λίγο να προστίθενται νέα μέτρα» είπε η κυρία Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ αναφέρθηκε και στην τρίτη δόση του εμβολίου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της, ειδικά σε άτομα άνω των 60 ετών και όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα.

«Μετά το εξάμηνο μειώνεται η αντίσταση στον ιό. Αν δεν γίνει η τρίτη δόση, τα άτομα αυτά δεν θα έχουν άμυνα και δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ιό με κίνδυνο να φτάσουν ως τις ΜΕΘ.

Παράλληλα σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ οι εφημερίες ήταν δραματικές. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης τις πρώτες 10 ώρες της εφημερίας του, έγιναν 32 εισαγωγές ασθενών. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο νοσηλεύονται μάλιστα επτά παιδιά (από 7 έως 12 ετών) και τρεις έγκυες.

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ