ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ιατρικός Σύλλογος Καλύμνου προς Μίνα Γκάγκα: Στείλτε παθολόγους και γενικούς ιατρούς στο Κ.Υ. Πάτμου

 

Επιστολή προς την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος της ΠΕ Καλύμνου, με θέμα την άμεση στελέχωση με περισσότερους Παθολόγους και Γενικούς Ιατρούς του Κέντρου Υγείας Πάτμου.

Η επιστολή κοινοποιείται στον υπουργό Υγείας, τους βουλευτές Δωδεκανήσου, τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ και τον υποδιοικητή, τον  Διοικητή του Κ.Θ. Λέρου,  τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Κ.Υ. Πάτμου και τα μέλη Ι.Σ.Ε.Κ.

Όπως επισημαίνεται, υπάρχουν αρκετά προβλήματα με τη στελέχωση του με αγροτικούς ιατρούς που αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μετακίνηση από το Θεραπευτήριο Λέρου δύο αγροτικών ιατρών για την κάλυψη των κενών θέσεων και ως εκ τούτου αποδυναμώνεται άλλο νοσοκομείο γειτονικού νησιού που τους έχει άμεση ανάγκη, ενώ οι εφημερίες που γίνονται στο Κ.Υ. Πάτμου είναι στα όρια της νομιμότητας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς την Αν. Υπουργό Υγείας κα Ασημίνα Γκάγκα

Κοιν.:-Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη
-Βουλευτές Δωδεκανήσου
-Διοικητή 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστο Ροϊλό
-Υποδιοικητή 2ης ΥΠΕ κ. Περικλή Αλεβίζο
-Διοικητή Κ.Θ. Λέρου κ. Νικόλαο Χαραλάμπη
-Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής Κ.Υ. Πάτμου κ. Νικήτα Τσαμπαλάκη
-Μέλη Ι.Σ.Ε.Κ.

Θέμα: «Στελέχωση με περισσότερους Παθολόγους και Γενικούς Ιατρούς του Κ.Υ. Πάτμου »

Ερίτιμος κυρία,

Όπως είναι γνωστό το Κ.Υ. Πάτμου πάντα είχε προβλήματα στελέχωσης από εξειδικευμένους ιατρούς. Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει προσπάθεια από τη νέα διοίκηση ούτως ώστε να φέρει νέους ειδικευμένους ιατρούς και να βελτιώσει τις υποδομές του Κ.Υ.
Υπάρχουν αρκετά προβλήματα με τη στελέχωση του Κ.Υ. με αγροτικούς ιατρούς που αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μετακίνηση από το Κ.Θ. Λέρου δύο αγροτικών ιατρών για την κάλυψη των κενών θέσεων του Κ.Υ. Πάτμου αντί να τοποθετηθούν άμεσα νέοι ιατροί στο Κ.Υ. Έτσι αποδυναμώνεται άλλο νοσοκομείο γειτονικού νησιού που τους έχει άμεση ανάγκη.

Όπως γνωρίζετε οι εφημερίες που γίνονται στο Κ.Υ. Πάτμου γίνονται στα όρια της νομιμότητας διότι δεν είναι δυνατόν διαχρονικά να εφημερεύει ο Αγροτικός μαζί με π.χ. Παιδίατρο- Καρδιολόγο-Μικροβιολόγο για παθολογικά ή χειρουργικά περιστατικά.

Παρακαλούμε πολύ όπως επιλύσετε άμεσα μαζί με τη διοίκηση του Κ.Υ. αυτά τα προβλήματα διότι η Πάτμος από την άνοιξη έως και το φθινόπωρο υπερδιπλασιάζει ή και υπερτριπλασιάζει σε καθημερινή βάση τους κατοίκους της λόγω του θρησκευτικού τουρισμού με αποτέλεσμα να είναι ανθρωπίνως αδύνατο να καλύπτονται αυτά τα περιστατικά από ανειδίκευτους ιατρούς στις εφημερίες με την κάλυψη ιατρών άσχετων ειδικοτήτων στα εκάστοτε περιστατικά.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ όλους τους ιατρούς του Κ.Υ. Πάτμου που υπερβάλουν εαυτόν για την κάλυψη σε εικοσιτετράωρη βάση όλων των περιστατικών

Ο Ι.Σ.Ε.Κ. στηρίζει τους ιατρούς του και την κοινωνία.

Για τον Ι.Σ.Ε.Κ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ                  ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΥΡΟΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ