ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ηλ. Χρυσόπουλος: Η παθολόγος κα Χρονέα υφίσταται bullying και φεύγει – Στον Εισαγγελέα όσοι αποτελούν τροχοπέδη

Καλεσμένος της εκπομπής «ΠαρασκηνιαΚΩΣ» με τον Παναγιώτη Ζουζούνη, βρέθηκε τηλεφωνικά ο Εκπρόσωπος Τύπου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κω κύριος Ηλίας Χρυσόπουλος σχολιάζοντας την κατάσταση του Νοσοκομείου της Κω.

Αρχικά ο κ. Χρυσόπουλος στάθηκε στην λανθασμένη πολιτική της Κυβέρνησης απέναντι στα ζητήματα που άπτονται της ενίσχυσης του Νοσοκομείου μας σε επίπεδο στελέχωσης με θέσεις νέων ιατρών. Εν συνεχεία μας έδωσε την πρώτη είδηση ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο έρχεται νέα προκήρυξη θέσεων για ιατρούς, ενώ οι όποιες προσθήκες γίνονται ήδη με μεμονωμένες προσωπικές ενέργειες της Αναπληρώτριας Υπουργού κυρίας Μίνας Γκάγκα.

Ένα απ’ τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιατροί του νοσοκομείου μας οι οποίοι έρχονται από τρίτα μέρη, είναι η στέγαση. Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν ο κ. Χρυσόπουλος έδωσε την δεύτερη είδηση, ότι ήδη η Διοίκηση του Νοσοκομείου κινείται προς την ενοικίαση χώρων για 12 μήνες το χρόνο οι οποίοι και θα διαμορφωθούν ως κατοικίες ιατρών. Ενώ και για το θέμα του καρδιολόγου ο κ. Χρυσόπουλος δήλωσε ότι εκτιμά πως δεν θα προκύψει ζήτημα φυγής του λόγω μη ανεύρεσης οικίας.

Στη συνέχεια ο κ. Χρυσόπουλος στάθηκε στην επικείμενη αποχώρηση της μοναδικής παθολόγου κυρίας Χρονέα στις 6/8 και μάλιστα μετέφερε και τα όσα η ίδια η ιατρός είπε όταν κλήθηκε από τη Διοίκηση να παραμείνει για περισσότερο χρόνο στο Νοσοκομείο μας. Η δήλωση της ιατρού σύμφωνα με τον κ. Χρυσόπουλο ήταν η εξής: «Πολύ ωραίο το νησί σας, πραγματικά το αγάπησα. Θα μπορούσα να μείνω μόνιμα, αλλά δεν θέλω ούτε έξω απ’ το νοσοκομείο να ξαναπεράσω διότι έχω υποστεί πρωτοφανές bullying».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χρυσόπουλος και στο ζήτημα των αναδρομικών καταβολών πρόσθετων εφημεριών και μάλιστα έντοκα, αναφέροντας ότι το ποσό το οποίο κλήθηκε να πληρώσει το Νοσοκομείο της Κω από 400.000€ διαμορφώθηκε μαζί με τους τόκους σε 850.000€.

Τέλος ο. Χρυσόπουλος εξέφρασε την δυσφορία του για δηλώσεις που γίνονται από Ιατρούς του Νοσοκομείου οι οποίοι προσπαθούν να αποδομήσουν την Κυβέρνηση ενώ προανήγγειλε ότι θα προβεί σε νομικές ενέργειες προσκομίζοντας στην Εισαγγελεία στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν την σημερινή κατάσταση αναζητώντας ευθύνες από άτομα που βάζουν τρικλοποδιές στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου εδώ και 30 χρόνια όπως ο ίδιος δήλωσε.

ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΥ:

 Πηγή: ekfrasi97.com

Αποκαλυπτικός ήταν στις 8/7/2022 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Παππάς, σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο της Κω, όπου περιέγραψε την τεχνητή κρίση που κάποιοι τοπικοί μηχανισμοί προσπαθούν να δημιουργήσουν, ώστε να συντηρηθεί η συζήτηση περί δραματικών ελλείψεων και ελλιπούς λειτουργίας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, προφανώς για πολιτικούς λόγους.

Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Real Voice 99,5 με την Ρένα Παυλάκη, από την Κω, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για τοπικούς μηχανισμούς που ασκούν πιέσεις σε γιατρούς να παραιτηθούν, είτε με τηλεφωνήματα σε γιατρούς που επιθυμούν να υπηρετήσουν στο Νοσοκομείο της Κω, τους ποίους προσπαθούν να  αποτρέψουν από το να μεταβούν στο νησί.

Ο κ. Παππάς είπε ότι είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει και ζήτησε από όλους σύνεση και συνεργασία, λέγοντας ότι “είναι αναμενόμενο άνθρωποι να μην θέλουν να εμπλακούν σε αυτόν τον συνεχιζόμενο οχετό”.

«Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα έβλεπα να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μπήκε παιδίατρος στο Νοσοκομείο και έφυγε την ίδια μέρα. Ήρθε άλλος γιατρός και μετά από μια εβδομάδα αποχώρησε. Όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία. Κάποιοι θέλουν να δημιουργούν πρόβλημα, κάποιοι θέλουν οι κάτοικοι του νησιού να μην έχουν νοσοκομειακές υπηρεσίες. Αυτό εμείς θα το σπάσουμε. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει στις πλάτες του Κωακού και του Δωδεκανησιακού λαού” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς.

realvoice995.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ