ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Ο κορονοϊός “κλείνει” εστιατόρια και μπαρ για τουλάχιστον 30 μέρες

FILE PHOTO: A closed restaurant is pictured during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Barcelona, Spain, October 14, 2020. REUTERS/ Albert Gea/File Photo

Στην Ισπανία η οινοπαραγωγός περιφέρεια Λα Ριόχα υποχρεώνεται να κλείσει εστιατόρια και μπαρ για έναν μήνα, λόγω έξαρσης της πανδημίας.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο μέτρο που λαμβάνεται στην Ισπανία στο πλαίσιο των προσπαθειών να περιορισθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Στη χώρα έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο από προχθές, Κυριακή (25.10.2020), ενώ ένας αυξανόμενος αριθμός περιφερειών έχουν απαγορεύσει την είσοδο ή την έξοδο από τις περιφέρειές τους.

«Οι ειδικοί μας λένε πως τα ξεσπάσματα οφείλονται κυρίως στη χαλάρωση σε κλειστούς χώρους… όταν καταναλώνουμε φαγητό και αλκοόλ και βγάζουμε τις μάσκες μας», δήλωσε η επικεφαλής της περιφέρειας Κόντσα Αντρέου σε συνέντευξη Τύπου.

Η απαγόρευση λειτουργίας των εστιατορίων και των μπαρ θα ισχύσει στην πρωτεύουσα Λογρόνιο και στην Αρνέδο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη σε αυτή τη μικρή περιφέρεια της κεντρικής Ισπανίας, που είναι περισσότερο γνωστή στο εξωτερικό για το κόκκινο κρασί της.

Μαζί η Λογρόνιο και η Αρνέδο αριθμούν το 50% και πλέον των 300.000 κατοίκων της περιφέρειας. Οι κάτοικοι των δύο πόλεων δεν θα μπορούν επίσης να φεύγουν παρά μόνο αν υπάρχει ανάγκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ