ΔΙΑΦΟΡΑ

Ιστορική στιγμή: Το άφθαρτο δεξί χέρι του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου ενώνεται με το υπόλοιπο σώμα

 

Βρέθηκε τμήμα της δεξιάς χείρας του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου – Την Δευτέρα 27 Μαΐου θα επανενωθεί με το υπόλοιπο σκήνωμα στην Εύβοια

Στο Προκόπι της Εύβοιας αναμένεται να μεταφερθεί το δεξί χέρι του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου και το οποίο θα επανενωθεί με το σκήνωμα, όπως ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Χαλκίδας, Χρυσόστομος.

H έλευση της δεξιάς χείρας του Αγίου θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της εορτής του στις 27/5, με αφορμή τη φετινή επέτειο από την έλευση του ιερού σκηνώματος στην Εύβοια.

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων παρουσίας του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου στην Εύβοια, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος έκανε την αποκάλυψη ότι βρέθηκε η δεξιά χείρα του του Οσίου και ότι την Δευτέρα 27 Μαΐου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου, θα πραγματοποιηθεί η επανένωση του χεριού με το υπόλοιπο άφθαρτο ιερό λείψανο.

Πρόκειται για ένα τμήμα (μέρος της παλάμης και των δακτύλων), το οποίο είχε καταλήξει σε μία οικογένεια, η οποία το φύλαξε για δεκαετίες.

Δείτε την φωτογραφία:

Η οικογένεια αυτή αποφάσισε, με αφορμή τη φετινή επέτειο από την έλευση του ιερού σκηνώματος στην Εύβοια να το παραχωρήσει στο Ιερό Προσκύνημα, ώστε να γίνει η επανένωση του χεριού με το υπόλοιπο σκήνωμα.

Ενα άλλο τμήμα από το δεξί χέρι του Αγίου δωρήθηκε το 1881 στη Μονή Παντελεήμονος του Αγίου Όρους, για τη συνδρομή της στην κατασκευή του ναού του Aγίου Ιωάννη του Ρώσου, στην Καππαδοκία και βρίσκεται ακόμα εκεί.

skinoma 666x399 1

H έλευση της δεξιάς χείρας του Αγίου θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της εορτής του στις 27/5 σε μια τελετή εντός του Ναού και πριν την λιτάνευση του ιερού σκηνώματος.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ