ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: D-Day για τον Ντράγκι η Τετάρτη – Τον παρακαλούν να μείνει πρωθυπουργός

Θα μείνει πρωθυπουργός της Ιταλίας ο Μάριο Ντράγκι ή όχι; Η απάντηση θα δοθεί αύριο (20.07.2022) όταν ο «σούπερ Μάριο» αναμένεται να μιλήσει στη Γερουσία.

Εκεί, ο Μάριο Ντράγκι θα αποκαλύψει τις προθέσεις του και το αν επιμένει στην παραίτηση ή όχι. Το σίγουρο είναι πως δέχεται πιέσεις να μείνει στο τιμόνι της Ιταλίας ή όχι. Μετά την ομιλία του, θα υπάρξει νέα ψήφος εμπιστοσύνης, τόσο στην Βουλή, όσο και στην Γερουσία.

Οι εκκλήσεις προς τον Μάριο Ντράγκι να παραμείνει πρωθυπουργός πολλαπλασιάζονται,

Ο πρόεδρος της ιταλικής εμπορικής ένωσης Confcommercio Κάρλο Σανγκάλι με δήλωσή του υπογράμμισε ότι «την ώρα που αυξάνεται ο πληθωρισμός και μειώνεται η αγοραστική αξία των πολιτών, η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στην θέση της, για να μπορέσουν να γίνουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να εγκριθεί ο νέος κρατικός προϋπολογισμός και να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα κονδύλια του Ιταλικού Σχεδίου Ανάκαμψης».

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλα δήλωσε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La7, ότι «πάνω από 1.600 δήμαρχοι μικρών και μεγάλων πόλεων της χώρας έχουν υπογράψει την έκκληση με την οποία ζητείται από τον Μάριο Ντράγκι να παραμείνει στην θέση του για το καλό της χώρας». Μέχρι αύριο, οι υπογραφές είναι πιθανό να ξεπεράσουν τις 2.000.

Παράλληλα, δεκάδες οργανώσεις του χώρου του εθελοντισμού, με άμεση σχέση με την Καθολική Εκκλησία, τονίζουν ότι ο «σούπερ Μάριο» πρέπει να συνεχίσει να κυβερνά την χώρα και ζητούν να υπερισχύσει το αίσθημα ευθύνης, υπέρ του συμφέροντος των πολιτών.

Ο διευθυντής του καθολικού περιοδικού Civiltà Cattolica Αντόνιο Σπαντάρο υπογραμμίζει ότι «ορθώς έπραξε ο πρόεδρος της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα και δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Ντράγκι, διότι υπάρχουν ακόμη ουσιαστικά περιθώρια για να συνεχίσει η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία την πορεία της δεδομένων και των ευρύτερων διεθνών εξελίξεων».

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ