ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έρευνα της οικονομικής αστυνομίας για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή της Pfizer, σύμφωνα με ΜΜΕ

Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η PFIZERοικονομική αστυνομία στην Ιταλία διενεργεί έρευνα για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer. Η είδηση, που μετέδωσε πρώτο το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, έχει ιδιαίτερη προβολή στα ιταλικά ΜΜΕ.

Η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας της Ιταλίας για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή της Pfizer, σύμφωνα με το Bloomberg, αφορά τα φορολογικά έτη 2017, 2018 και 2019, προτού ξεσπάσει η πανδημία του νέου κορονοϊού. Εκπρόσωπος της πολυεθνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας, η Παμ Εισέλε, διαβεβαίωσε το βράδυ της Τετάρτης (26.10.2022) ότι «η Pfizer σέβεται τους κανόνες και τους νόμους της Ιταλίας» και ότι «πρόκειται για απλούς ελέγχους».

Ο ειδησεογραφικός όμιλος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναφέρει πως πρόκειται για έρευνα η οποία διενεργείται σε συνεργασία με εφοριακούς και ότι υπάρχουν υποψίες πως η Pfizer ενδέχεται να διοχέτευσε σε θυγατρικές της στις ΗΠΑ κέρδη ύψους 1,2 δισεκ. ευρώ, για να μην αποδώσει τους αναλογούντες φόρους στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA πάντως, δεν υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο από τις ιταλικές αρχές· η έρευνα πρόκειται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ