ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Στο Μπέργκαμο το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε κατά 4,3 χρόνια εξαιτίας του κορονοϊού

FILE PHOTO: Medical staff member are seen next to patients suffering from the coronavirus disease (COVID-19) in the intensive care unit at the Papa Giovanni XXIII hospital in Bergamo, Italy May 12, 2020. Picture taken May 12, 2020. REUTERS/Flavio Lo Scalzo/File Photo

Μεγάλο παραμένει το αποτύπωμα των επιπτώσεων του κορονοϊού στην Ιταλία, όπως αναφέρουν τα τελευταία στοιχεία του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat. Πιο συγκεκριμένα, στην περιφέρεια του Μπέργκαμο, η οποία επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη από την πανδημία, το προσδόκιμο ζωής για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2020 μειώθηκε… κατά 4,3 χρόνια.

Σε όλη την Ιταλία, το προσδόκιμο ζωής για τα παιδιά που γεννήθηκαν πέρυσι μειώθηκε κατά 1,2 χρόνο και υπολογίσθηκε στα 82 χρόνια. Όπως υπογραμμίζει, τέλος, το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής Istat, με τις αλλαγές αυτές οι περιφέρειες του Μπέργκαμο, της Μπρέσια, της Πιατσέντσα και του Λόντι (βρίσκονται όλες στον ιταλικό Βορρά) έχασαν πάνω από πενήντα θέσεις όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής του συνόλου των περιφερειών της Ιταλίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ