12vima ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κ. Ταρασλιάς: Δρομολογήσαμε έργα τα οποία είχαν βαλτώσει επί σειρά ετών στο Δήμο Ρόδου

Τρία χρόνια συμπλήρωσε η δημοτική αρχή του Αντώνη Καμπουράκη στο Δήμο της Ρόδου. Ο Κώστας Ταρασλιάς, Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας, Τύπου και Εθιμοτυπίας Δήμου Ρόδου, μίλησε στον Τέρη Χατζηιωάννου, στον Real Voice 99.5 και την εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα” για τους στόχους που μπαίνουν την τελευταία χρονιά της παρούσας θητείας της δημοτικής αρχής, αλλά και το ρόλο του “κυβερνητικού εκπροσώπου” που ο ίδιος ανέλαβε προσφάτως, ενώ πλέον μπαίνουμε τους επόμενους μήνες και σε προεκλογική περίοδο, δεδομένου ότι οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές για τον Α’ και τον Β’ Βαθμό είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο του 2023.

“Η αλήθεια είναι ότι συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ημέρα που αναλάβαμε τη δημοτική αρχή, τρία χρόνια τα οποία -δυστυχώς- μέσα στην περίοδο αυτή, είχαμε να υπολογίσουμε και μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας. Αυτό το γεγονός από μόνο του δημιούργησε πολύ μεγάλη εμπλοκή στην κοινωνία μας όταν το βασικό μας προϊόν, το οικονομικό είναι ο τουρισμός, όπου με έμμεσο ή άμεσο τρόπο ασχολείται το 95% του πληθυσμού και δεν μπορούμε να δουλέψουμε δύο χρόνια υπάρχει δυσπραγία φυσικά και μουρμούρα. Σε όλη αυτή την κατάσταση είναι γεγονός ότι σταθήκαμε στα πόδια μας, μπορέσαμε και πραγματοποιήσαμε στο μέτρο του δυνατού κάποια πράγματα και πλέον στον τρίτο χρόνο θεωρώ ότι αρχίζουν και διαφαίνονται κάποια θέματα τα οποία είναι σημαντικά”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταρασλιάς.

Έχουν δρομολογηθεί κάποια πολύ μεγάλα πράγματα, έργα τα οποία είχαν βαλτώσει επί σειρά ετών και αυτό μας κάνει να είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι. Φυσικά οι μηχανές τώρα που είχαμε και αυτό το εξαιρετικό οικονομικά έτος φέτος, το οποίο από ότι φαίνεται θα πάει για ρεκόρ όλων των εποχών, μας δίνει και την αισιοδοξία, αλλά και τη βεβαιότητα ότι τα πράγματα πλέον στο νησί ομαλοποιούνται και αντίστοιχα ότι έχει να κάνει με τις υπηρεσίες τις οποίες θα προσφέρουμε και εμείς θα είναι σε πολύ καλύτερη κατεύθυνση και με πολύ μεγαλύτερη άνεση, πρόσθεσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας.

Για να συμπληρώσει επίσης τα εξής:

Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα τα υγειονομικά ή οτιδήποτε τέτοιο θα είμαστε προσανατολισμένοι κατά βάση σε αυτό που ονομάζεται έργο Δημοτικής Αρχής με την καθημερινότητά του, αλλά και με κάποια μεγάλα πράγματα, γιατί όπως χαρακτηριστικά έχω πει και στους συναδέλφους ανοίγει και μία πολύ μεγάλη προοπτική και πλέον με το καινούργιο ΕΣΠΑ το οποίο έχει εγκριθεί.

Η προγραμματική περίοδος 2021-2027 μας δίνει μία τεράστια αισιοδοξία για να εντάξουμε πράγματα. Ήδη έχουμε σε αυτήν την ατζέντα της Δημοτικής Αρχής το Εθνικό Θέατρο, τη Νέα Αγορά, πράγματα τα οποία επί σειρά ετών ζητούσαν οι Ροδίτες να ολοκληρωθούν. Επίσης και για παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται στη Λίνδο, η οδοποιία έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά αφού υπήρχε η μεγάλη αυτή ανάγκη στο δικό μας δίκτυο, είτε είναι μέσα στον αστικό ιστό είτε είχε να κάνει με τις περιφερειακές μας ενότητες πάνω στο νησί, άρα λοιπόν θα πρέπει να αξιολογήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει. Είναι γεγονός ότι κατάφερε η Περιφερειακή Αρχή στη μεγάλη συζήτηση που είχε για το ΕΣΠΑ να δώσει αρκετά μεγάλη δύναμη όσον αφορά το ποσό, να μην ξεχνάμε ότι η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί, ο μεγαλύτερος νησιωτικός Δήμος, ο ένατος στη χώρα και είναι γεγονός ότι ένας μητροπολιτικός Δήμος ότι κι αν σημαίνει αυτό για να εξάγουμε πολιτικά συμπεράσματα και η λειτουργία του να αποτελέσει υπόδειγμα και παράδειγμα για άλλους.

Αυτό το οποίο εγώ έχω υιοθετήσει σαν μία βασική πολιτική με την οποία θα ασχοληθώ το προσεχές διάστημα, είναι να ενημερώσω για σειρά από πράγματα που συμβαίνουν.

Δυστυχώς δεν έχει πάρει τις διαστάσεις που πρέπει ένα έργο, δεν έχει γνωστοποιηθεί επαρκώς. Εγώ αυτό που προτίθεμαι να κάνω σε πρώτη φάση είναι να ανακοινώσω όσα συμβαίνουν, αφού -θα σας πω χαρακτηριστικά- ότι λίγοι γνωρίζουν ακόμη και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι σε έξι- επτά μέρες, στις 12 του μηνός, ολοκληρώνεται η διαδικασία για τη Νέα Αγορά και ανοίγουν οι προσφορές.

Άλλη μία μεγάλη συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να γίνει στην Ακρόπολη της Λίνδου πλέον μία πάρα πολύ ωραία ανάπλαση, η οποία θα οδηγεί στον ανελκυστήρα, ο οποίος θα πηγαίνει από την πίσω πλευρά. Αυτό για να μπορέσει να τελεσφορήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να συνεργάζονται με το κάθε αρμόδιο υπουργείο και την υπουργό, είπε καταλήγοντας ο κ. Ταρασλιάς.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ