ΔΙΕΘΝΗ

Και ξαφνικά «καζάν – καζάν» – Ο Ερντογάν δηλώνει έτοιμος για διπλωματική λύση με την Ελλάδα

Για πρώτη φορά εδώ και πολλούς μήνες ο Τούρκος Πρόεδρος εμφανίζεται διαλλακτικός απέναντι στην Ελλάδα. Ζητάει διάλογο και λύση που θα συμφέρει και τις δυο πλευρές…

Στις δημόσιες εμφανίσεις του μπορεί να εμφανίζεται σκληρός και προκλητικός και πολλές φορές προσβλητικός. Όμως, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστω και μέσω διαρροών, για πρώτη φορά εμφανίζεται να δηλώνει έτοιμος για διάλογο με την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, μίλησε σε συνεδρίαση κεντρική επιτροπής του κυβερνώντος κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet είπε: 

«Στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου θα προχωρήσουμε στα πλαίσια της διπλωματίας. Η Τουρκία στο σημείο των δικαιωμάτων της στην ανατολική Μεσόγειο έχει 100% δίκιο. Σε περίπτωση που και η απέναντι πλευρά απομακρυνθεί από τα βήματα της αύξησης της έντασης, τότε στην ανατολική Μεσόγειο, μέσω διπλωματίας μπορούμε να εφαρμόσουμε την πολιτική “καζάν – καζάν”», φέρεται να είπε. (σ.σ. καζάν – καζάν σημαίνει λύση που να συμφέρει όλους)

«Πρέπει να αναδείξουμε τις συνεργασίες και προσπάθειες αλληλοϋποστήριξης που είχαμε με τις χώρες της περιοχής, κυρίως με την Ελλάδα. Αυτή την προσπάθεια να την αναδείξουμε στο τραπέζι του διαλόγου και να την εξηγήσουμε στην κοινή γνώμη» τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Οι δηλώσεις αυτές έχουν τεράστια σημασία καθώς τίποτα δεν δημοσιεύεται στον Τουρκικό Τύπο αν δεν έχει την έγκριση του Σουλτάνου.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ