ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καιρός – meteo: Θα σπάσουν ρεκόρ θερμοκρασίας δεκαετιών τις επόμενες ημέρες

Θα «σπάσουν» τα θερμόμετρα το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Δείτε στον πίνακα του meteo.gr τις πιο υψηλές θερμοκρασίες από το 1950 έως σήμερα αλλά και την θερμοκρασία που θα έχουν οι θάλασσες.

Ακριβώς στα μισά του ο μήνας Μάιος μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις όσον αφορά στον καιρό. Οι εξαιρετικά θερμές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στη χώρα, με το θερμόμετρο να ξεπερνάει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια τμήματα το Σαββατοκύριακο 16-17/05 θα σημειώσουν ρεκόρ για τις τελευταίες τουλάχιστον δεκαετίες.

Στον πίνακα του meteo.gr θα δείτε τις υψηλότερες μέγιστες που έχουν καταγραφεί σε επιλεγμένες περιοχές. Από αυτόν, προκύπτει ότι η υψηλότερη θερμοκρασία τον Μάιο σημειώθηκε στο Άργος το 2017 και ήταν ίση με 40.2 βαθμούς, ενώ ακολουθούν η Λάρισα με 40 το 1969 και η Λαμία με 39.6 το 1973.

Οι θερμοκρασίες της θάλασσας

Οι θερμοκρασίες της θάλασσας θα είναι κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές και θα κυμαίνονται μεταξύ 18 και 21 βαθμών Κελσίου, με τις υψηλότερες τιμές να εντοπίζονται στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και τις χαμηλότερες στο Βόρειο Αιγαίο και στη Θάλασσα των Κυθήρων, όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί.

Τέλος οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τις επόμενες ημέρες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

πηγή: meteo.gr
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ