ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Προσοχή στους νότιους ανέμους από αύριο Τετάρτη (2/2) – Θα φτάσουν έως και 10 μποφόρ

Την προσοχή των πολιτών για τις ριπές των νότιων-νοτιοδυτικών ανέμων που θα φτάσουν έως και τα 10 μποφόρ στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, εφιστά με ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.

Ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει ότι οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι με μεγάλες ταχύτητες από αύριο Τετάρτη (2.2.2022) και χρειάζεται προσοχή κατά την οδήγηση αλλά και την κυκλοφορία μας στους δρόμους.

«Προσοχή στην Κρήτη στους κατά τόπους πολύ ενισχυμένους ριπαίους νότιους – νοτιοδυτικούς ανέμους, που ίσως αγγίξουν τα 9 και τοπικά και τα 10 μποφόρ σε θάλασσα και ξηρά και τα 8-9 μποφόρ και στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 2/2», επισημαίνει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος και παραθέτει μια σειρά συστάσεων για την οδήγηση στους δρόμους.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Προσοχή στην Κρήτη στους κατά τόπους πολύ ενισχυμένους ριπαίους νότιους – νοτιοδυτικούς ανέμους, που ίσως αγγίξουν τα 9 και τοπικά και τα 10 μποφόρ σε θάλασσα και ξηρά και τα 8-9 μποφόρ και στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 2/2.

  • Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται από κάτω μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος/μηχανής.
  • Στην περίπτωση που είναι να περάσουμε από γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκίνητα που τραβάνε τροχόσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!
  • Όταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε οτι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!
  • Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκκλίνουν της πορείας τους!
  • Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ
  • Αποφεύγουμε οποιοδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνόητους λόγους!»

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ