ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Χωρίς ρεύμα και νηστικοί οι ασθενείς στη μονάδα Covid του «Σωτηρία»

Χωρίς ρεύμα έμεινε χθες (24.01.2022) η μονάδα covid του νοσοκομείου “Σωτηρία”, όπου νοσηλεύονται πέντε ασθενείς.

Η η συγκεκριμένη μονάδα είχε αποκλειστεί μέσα στο κτηριακό συγκρότημα του νοσοκομείου καθώς δεν είχε γίνει καμία διάνοιξη στο οδικό δίκτυο ώστε να επικοινωνούν τα δεκάδες κτίρια μεταξύ τους.

Οι εργαζόμενοι στη Μονάδα προσέφεραν τις υπηρεσίες υγείας στους νοσηλευόμενους ντυμένοι με διπλά μπουφάν και σκούφους.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημείωσε πως τα προβλήματα θέρμανσης και ηλεκτροδοσίας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» αποκαταστάθηκαν. Όσον αφορά στα προβλήματα σίτισης που παρατηρήθηκαν χθες, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι επειδή οι κτιριακές εγκαταστάσεις του «Σωτηρία» είναι απλωμένες σε δάσος, εχθές υπήρχε πτώση δέντρων με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση προς τα μαγειρεία.

Πρόσθεσε ότι εξυπηρετήθηκαν όλοι οι ασθενείς, δηλαδή, δόθηκε το βραδινό κανονικά αλλά δεν ήταν το πλήρες βραδινό που μπορούσε να δοθεί από τα μαγειρεία. Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, υπήρχε η πρόβλεψη, σε περίπτωση προβλήματος πρόσβασης στα μαγειρεία, να υπάρχουν τρόφιμα και στις κλινικές για να μπορέσει να δοθεί το βραδινό. «Σήμερα το πρωί δόθηκε κανονικά το πρωινό και τώρα που αποκαθίσταται το πρόβλημα με τα πεσμένα δέντρα για να υπάρξει πρόσβαση στα μαγειρεία, θα λειτουργήσουν κανονικά. Είναι θέμα περίπου μίας ώρας», τόνισε χαρακτηριστικά.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ