ΔΙΑΦΟΡΑ

«Καλημέρα, είμαι ο υπουργός – Πιστέψτε με!»: Υπάλληλος του ΕΦΚΑ δεν αναγνώρισε τον Κωστή Χατζηδάκη

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα!

Εξαπίνης πιάστηκε ο Κωστής Χατζηδάκης στην Κέρκυρα όταν εργαζόμενος στον ΕΦΚΑ του νησιού δεν κατάλαβε πως συνομιλεί με τον υπουργό Εργασίας.

Αντιμέτωπος με ένα αμήχανο σκηνικό βρέθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης στην Κέρκυρα, όταν υπάλληλος του ΕΦΚΑ δεν τον αναγνώρισε.

«Καλημέρα, είμαι ο υπουργός» είπε ο υπουργός Εργασίας σε υπάλληλο του ΕΦΚΑ πίσω από γκισέ χτες στην Κέρκυρα, όπου ακολούθησε ο εξής απίθανος διάλογος:

Υπάλληλος ΕΦΚΑ: «Έλα τώρα, τι είναι αυτά;»
Κωστής Χατζηδάκης: «Κοιτάξτε με καλά. Είμαι ο υπουργός. Πιστέψτε με!»
Υπάλληλος ΕΦΚΑ: «Ωωω, συγγνώμη, κύριε υπουργέ!»

Σύμφωνα με τον Κ. Χατζηδάκη η κατάσταση στον ΕΦΚΑ Κέρκυρας ήταν καλύτερη από τον μέσο όρο που καταγράφεται στη χώρα.

«Όλα ήταν εντάξει με την παρουσία των υπαλλήλων, οι υποδομές ήταν γενικά σε καλό επίπεδο, τα καινούρια κομπιούτερς είχαν παραδοθεί -τα υπόλοιπα για να καλυφθούν όλοι θα παραδοθούν σε μερικούς μήνες- και οι ασφαλισμένοι που ρώτησα ήταν γενικά ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση» ανέφερε ο υπ. Εργασίας.

Παράλληλα, ανέφερε πως εκκρεμούν δύο βασικά προβλήματα στα οποία έχει εστιάσει όλη την προσοχή του το υπουργείο Εργασίας, που θα βελτιωθούν από τον Σεπτέμβριο:

  • Η καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων
  • Η ενημέρωση/εξυπηρέτηση του πολίτη. Τόσο για το ένα όσο και για το άλλο τώρα το φθινόπωρο θα υπάρχει ουσιαστική βελτίωση.

«Για μια ακόμα φορά έκανα ξεκάθαρο στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ ότι είμαστε από την ίδια πλευρά του λόφου. Είμαστε υπηρέτες των πολιτών που δικαιούνται να έχουν καλύτερες υπηρεσίες από τον ΕΦΚΑ. Αυτό δεν πρέπει μόνο να το λέμε. Πρέπει και να το εννοούμε όλοι. Είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου για την επιτυχία αυτού του στόχου. Και για αυτό θα είμαι δίκαιος, αλλά και αυστηρός με όλους: Διοίκηση, διευθυντικά στελέχη και υπαλλήλους» σημειώνει ο κ Χατζηδάκης.

Δείτε την ανάρτηση του υπουργού Εργασίας στο Facebook:ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ