Νότιο Αιγαίο ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κάλυμνος: Ο ιερέας που είχε τεθεί σε αργία άνοιξε την εκκλησία και λειτούργησε

Ο ιερέας, που έχει τεθεί σε δίμηνη αργία από τον Μητροπολίτη Καλύμνου, Αστυπάλαιας και Λέρου κ Παΐσιο, άνοιξε χθες την εκκλησία και λειτούργησε.

Άμεση ήταν  η επέμβαση της αστυνομίας  . Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 1.500 ευρώ για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού. Πρόστιμα επιβλήθηκαν και σε όσους παρίσταντο στη λειτουργία. Ο συγκεκριμένος ιερέας είχε τεθεί σε δίμηνη αργία καθώς «δημιουργούσε πάμπολλα προβλήματα» και ο Ιερός Ναός είχε κλείσει επ’ αόριστον.

Η απόφαση του Μητροπολίτη Παΐσιου

«Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Ως κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως δημιουργείς πάμπολλα προβλήματα, σε μια εποχή όπου δυστυχώς ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται επί ποδός, λόγω της εξαπλώσεως της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η στάση σου, οι κινήσεις και τα έργα, ως κληρικός της Μητροπόλεως, δεν  συνάδουν ως προς το πνεύμα, το έργο και τις πράξεις ενός κληρικού που επιτελεί το θεάρεστο έργο του Κυρίου επί της γης.

Μετά πολλής λύπης σου ανακοινώνω ότι ο Ενοριακός Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου Καλύμνου κλείνει επ’ αόριστον, και εσύ τίθεσαι σε δίμηνο αργία.

Ταύτα ανακοινώνω με πόνο ψυχής, διότι δεν ήθελα να φθάσω, ως πνευματικός προϊστάμενός σου, σε τέτοιες αποφάσεις.

Ζητώ από τον ευσεβή Καλυμνιακό Λαό και ιδιαιτέρως από τους ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου την κατανόησή τους, λόγω της απείθειας του ανωτέρω κληρικού να υπακούσει στους Νόμους του Κράτους.

Δεν είναι στην πρόθεσή μου να κλείνω ναούς και να τιμωρώ κληρικούς, αλλά αναγκάζομαι από τα γεγονότα τα οποία καθημερινώς δημιουργούνται στο χώρο της τοπικής εκκλησίας και προκαλούν τον σκανδαλισμό του ευσεβούς Καλυμνιακού λαού.

Ταύτα προς γνώση και συμμόρφωση και άλλων κληρικών που ανθίστανται στους Νόμους της πολιτείας και των δικών μου ταπεινών υποδείξεων.

Η παρούσα κοινοποιείται στον Ιερό Κλήρο της Επαρχίας, στον κ. Έπαρχο Καλύμνου, στον κ. Δήμαρχο Καλύμνου, στον κ. Διοικητή Α.Τ., Καλύμνου, στον κ. Λιμενάρχη Καλύμνου, στο γραφείο Πολιτικής Προστασίας Κω και στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο Μητροπολίτης

+Ο Λέρου, Καλύμνου

και Αστυπαλαίας Παΐσιος».

#PressGreece

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ