ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κάλυμνος | Σύλληψη 39χρονου από το Λιμενικό

Στη σύλληψη ενός 39χρονου ημεδαπού προέβησαν χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου, στον λιμένα «ΡΙΝΑ» Βαθύ της Καλύμνου, για παράβαση του άρθρου 235 παρ. 1 εδάφιο Ζ, εδάφιο ΙΓ, εδάφιο ΙΕ, του Ν.Δ. 187 ΚΔΝΔ(ΦΕΚ 261 Α΄/03-10-1973), καθώς και των αρθ. 167 και αρθ. 169 του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς είχε υπό την διακυβέρνηση του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, κενό επιβατών, χωρίς να φέρει επί του πλοίου τα απαιτούμενα ναυτιλιακά έγγραφα και βιβλία και χωρίς να τηρεί τις διατάξεις που αφορούν τα εξωτερικά γνωρίσματα του πλοίου, ενώ εκτελούσε πλου άνευ διαπιστώσεως ότι το πλοίο δύναται να πλεύσει με ασφάλεια και ότι είναι εξοπλισμένο με τα απαραίτητα σωστικά μέσα, όργανα και εφόδια, στερούμενος ναυτικής ικανότητας και ασφάλισης, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν. 4996/22 (ΦΕΚ Α΄82/22).

Επίσης, ο εν λόγω ημεδαπός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις της Λιμενικής Αρχής, προβάλλοντας αντίσταση κατά την προσπάθεια σύλληψης του από τα Λιμενικά όργανα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, ενώ στον 39χρονο επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ