ΔΙΑΦΟΡΑ

Καμπανάκι Σάκη Αρναούτογλου: «Καλοκαίρι» με αφρικάνικη σκόνη – Πότε έρχονται βροχές (Video)

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναλύει την εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες ημέρες σε όλη την Ελλάδα. Πολύ αυξημένη θα είναι η υγρασία αύριο Παρασκευή και θα περιορίζει την ορατότητα τις πρωινές κυρίως ώρες, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος. Ενώ, «βαρύς» αναμένεται να είναι ο χειμώνας στην Ελλάδα, αφού αναμένεται να μας επηρεάσει μια πολική δίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, μέχρι και χιόνια σε πεδινές περιοχές.

Θα παραμείνει πολύ ζεστός ο καιρός για την εποχή κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και τα νότια, όπου ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει πολύ ψηλά. Στα νότια νησιωτικά τμήματα η θερμοκρασία τις πρώτες πρωινές ώρες δε θα πέσει από τους 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Το μεσημέρι, περισσότερη ζέστη θα κάνει στη δυτική Ελλάδα, όπου θα έχει περισσότερο ήλιο και το θερμόμετρο θα δείξει 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να εμφανιστεί αφρικάνικη σκόνη, που θα κάνει το σκηνικό περισσότερο καλοκαιρινό. Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, οι βροχές είναι περισσότερο πιθανό να επιστρέψουν τουλάχιστον στα δυτικά κατά τη διάρκεια της Τρίτης.

Την Τετάρτη, ψυχρές αέριες μάζες αναμένεται να εμφανιστούν στη χώρα και να ρίξουν τη θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Γενικότερα, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος, ο καιρός θα παραμείνει μαλακός μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και περιμένουμε τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία αύριο Παρασκευή και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προκειμένου να δούμε πότε οριστικά επανέλθουν οι πιο φυσιολογικές για την εποχή συνθήκες.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ