ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπανάκι» Θεοδώρας Ψαλτοπούλου: «Το 90% των θανάτων από κορωνοϊό είναι άτομα…» – Όλα όσα αποκάλυψε για 4η δόση & επιστροφή στα σχολεία (Video)

Η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, παθολόγος, καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα δεδομένα του κορωνοϊού μετά τις διακοπές. Παράλληλα, για την πανδημία του κορωνοϊού, τη μετάλλαξη Κένταυρος, τα κρούσματα αλλά και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τετάρτη (24/8) ο γιατρός Ανάργυρος Μαριόλης.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας υπογράμμισε, μιλώντας στο MEGA, ότι μαθαίνουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό. Ωστόσο «μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για τα άτομα σε κίνδυνο, ηλικίας από 60 ετών και πάνω, που εισάγονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που καταλήγουν είναι τα 80 έτη ή άτομα με προβλήματα υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Ψαλτοπούλου. Και μάλιστα η παθολόγος σημείωσε ότι «το 90% των θανάτων από κορωνοϊό είναι άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών».

Για τον εμβολιασμό και την τέταρτη δόση ανέφερε: «Τα ποσοστά εμβολιασμού για την τέταρτη δόση του εμβολίου δεν είναι μόνο χαμηλά στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Πρέπει να στοχεύσουμε στην ηλικία των άνω 60 και να τους προστατεύσουμε. Οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 πρέπει οπωσδήποτε να φοράνε μάσκα παντού».

Για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία η κα Ψαλτοπούλου υποστήριξε ότι σε Ευρώπη και Αμερική τα σχολεία ανοίγουν χωρίς υποχρεωτικά μέτρα. Για αυτό θεωρούμε ότι τελικά θα ανοίξουμε χωρίς συστάσεις και αν υπάρξει σοβαρή επιδείνωση, τότε θα γίνουν προσαρμοστικές κινήσεις. Αν αλλάξει όμως η εικόνα της πορεία του κορωνοϊού, τα δεδομένα θα αλλάξουν πάλι.

Για τον ετήσιο εμβολιασμό για τον κορωνοϊό η παθολόγος εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ιός μπορεί να καταλήξει σαν την γρίπη και ενημέρωσε ότι είμαστε εν αναμονή για το επικαιροποιημένο εμβόλιο που θα γίνει εφάπαξ.

athensmagazine.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ