ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Καμπάνια για τη στήριξη της αγοράς θέλει να κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου

 

Kαμπάνια για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων θα επιχειρήσει να κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου σε μια προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση των πολιτών .

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστας Σπανός είναι απογοητευτικά  αφού δείχνουν πως οι πολίτες μετά την καραντίνα προτίμησαν καταστήματα που ανήκουν σε εταιρείες που έχουν την έδρα τους στην Αθήνα και διατηρούν στην Ρόδο υποκαταστήματα.

Δεν προτίμησαν δηλαδή τις τοπικές επιχειρήσεις για τις αγορές τους.

Όσο για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση ο κ. Σπανός τόνισε πως είναι στη σωστή κατεύθυνση αν και επιδέχονται βελτιώσεων.

«Τα μέτρα είναι στη σωστή κατεύθυνση .Επιδέχονται όμως βελτιώσεων. Θα δούμε στη συνέχεια τι θα γίνει και ποιες θα είναι οι δυσκολίες», είπε ο κ. Σπανός.

Σε ερώτηση για τον τρόπο εξασφάλισης ρευστότητας ο κ .Σπανός τόνισε πως οι τράπεζες θα πρέπει να είναι πραγματικά προσβάσιμες  για τους επιχειρηματίες.

«Δεν χρειάζονται παρακάλια οι τράπεζες αλλά νομοθετική ρύθμιση για να υποχρεωθούν να στηρίξουν με τον τρόπο  που πρέπει τους επιχειρηματίες. Υπάρχουν πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία.Χρειάζεται ταχύτητα όμως και από την κυβέρνηση», είπε ο κ.Σπανός.

Όσο για τη στήριξη των εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις ο κ. Σπανός είπε:

«Οι εργαζόμενοι έλαβαν το επίδομα στην πρώτη φάση και θα το λάβουν και στη συνέχεια. Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος και θα υπάρξουν πολλές ανακατατάξεις και σε επίπεδο εμπορικών επιχειρήσεων. Θα έχουμε εξαγορές λουκέτα μεταβολές χρήσεων και κάποιες απολύσεις»

Οι έμποροι όπως τόνισε ο κ. Σπανός περιμένουν την  έναρξη της τουριστικής περιόδου

«Περιμένουμε να δούμε την έναρξη της θερινής περιόδου και κυρίως την εξέλιξη  της. Όμως ακόμη δεν ξέρουμε  τι θα γίνει με τις αεροπορικές εταιρείες», είπε

Σε ερώτηση σχετικά με την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ο κ. Σπανός δήλωσε:

«Το αίτημα προσωρινά έγινε δεκτό. Οι μειωμένοι συντελεστές θα επανέλθουν σε μεγάλο ποσοστό», τόνισε

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ