ΕΛΛΑΔΑ

Κανένας στο τραμ δεν αντέδρασε σε σεξουαλική επίθεση σε 16χρονη: «Δεν μπορώ να κάνω κάτι», είπε ο οδηγός (vid)

 
Προκλητικά αδιάφοροι οι επιβάτες του τραμ στο Π. Φάληρο, βλέποντας την επίθεση που δέχθηκε από νεαρό μία 16χρονη κοπέλα.

Το τελευταίο διάστημα αποτελεί σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, να δημοσιοποιούνται διάφορα περιστατικά κακοποίησης (σεξουαλικής και μη) ανήλικων, κάποια εκ των οποίων θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν όσοι γνώριζαν είχαν ενημερώσει τις αρχές ή είχαν αντιδράσει.

Αν κρίνουμε όμως από το περιστατικό που έγινε στο τραμ, στο Παλαιό Φάληρο, πολλοί το λένε, λίγοι το κάνουν. Και αυτό γιατί εκεί, μία κοπέλα 16 ετών δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από έναν νεαρό, μπροστά στα μάτια των επιβατών, όμως κανείς δεν αντέδρασε για να την προστατεύσει.

Το 16χρονο κορίτσι γυρνούσε το μεσημέρι από το σχολείο της στην Καλλιθέα και κατευθυνόταν προς το σπίτι της. Απέναντι της κάθισε ο νεαρός, ο οποίος άρχισε να χαϊδεύει τα γεννητικά του όργανα. Από ένστικτο τον κατέγραψε με το κινητό της. Μετά από λίγο, ο νεαρός κάθισε δίπλα της.

«Με άγγιξε στα οπίσθια και κατεύθυνε μετά τα χέρια του στο δικό μου σώμα με ανώμαλο τρόπο. Την ώρα που τραβάω το χέρι και πάω να φύγω αρχίζει να με χουφτώνει και αρχίζω να φωνάζω» περιέγραψε η 16χρονη, όμως κανένας συνεπιβάτης δεν την βοήθησε.

«Κατευθύνθηκα προς τον οδηγό να του πω τι συνέβη και αυτός μου είπε “δεν μπορώ να κάνω τίποτα” για αυτό πήρα το θάρρος και κάλεσα μόνη μου την αστυνομία» ανέφερε το 16χρονο κορίτσι.

Τελικά, η Αστυνομία βρήκε και συνέλαβε τον φερόμενο δράστη και η υπόθεση θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη

gazzetta.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ