ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καντζούρης: «Πέντε πτυχές της επιτυχίας στον Κολοσσό»

 

O προπονητής του Κολοσσού Ρόδου, Ηλία Καντζούρης, φιλοξενήθηκε στο ΕΟΚ Web Radio και την εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι», επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο μια ομάδα που έχει στόχους να μπορεί να παίρνει αποτελέσματα εντός έδρας, με τους θαλασσί να μετρούν ρεκόρ 7-1.

Ο κόουτς Ηλίας Καντζούρης δήλωσε ότι:

Για τη φετινή παρουσία του Κολοσσού: «Καμία ομάδα δε “χτίζεται” από τη μία στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται πρόγραμμα, μέθοδος, γνώση, συνεργασία, οργάνωση και αν υπάρχουν αυτά μόνο καλά πράγματα μπορούν να συμβούν. Εμείς έχοντας οδηγό την περσινή χρονιά, προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα παίζει το μπάσκετ το οποίο επιθυμούμε. Έχουμε προσπαθήσει βάσει των δυνατοτήτων μας να διαλέξουμε τους παίκτες που θα μας δώσουν την καλύτερη χημεία μέσα στις τέσσερις γραμμές. Από ‘κει και πέρα, προσπαθούμε κάθε μέρα να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι».

Για το ποιος ήταν ο στόχος της ομάδας: «Κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι. Δυστυχώς, ο νόμος της αγοράς μετά την περσινή επιτυχημένη χρονιά, κάποια παιδιά τα οποία είχαμε και θέλαμε να κρατήσουμε δεν το καταφέραμε, οπότε έπρεπε να οδηγηθούμε σε νέες λύσεις. Κρατήσαμε τον Ξανθόπουλο σαν πρώτη μας επιλογή από την περσινή ομάδα και βάση της προσφοράς του στο Κολοσσό και της μπασκετικής προσωπικότητας που διαθέτει και έπειτα προσπαθήσαμε να φέρουμε παιδιά που θα παίζανε το μπασκετικό στυλ που θέλαμε να υιοθετήσουμε και ο πρωταρχικός στόχος και που εξακολουθεί να υπάρχει είναι μέσω της προπόνησης και της καθημερινής μας προσπάθειας να γινόμαστε καλύτερη ομάδα».

Για τα παιχνίδια που ακολουθούν με τον Ιωνικό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, αλλά και το εντυπωσιακό εντός έδρας ρεκόρ (7-1) του Κολοσσού: «Δε σκεφτόμαστε τα ρεκόρ. Είναι ευχάριστο ότι έχουμε μπορέσει να προασπίσουμε την έδρα μας. Είναι απαραίτητο μια ομάδα που έχει στόχους να μπορεί να παίρνει αποτελέσματα εντός έδρας, κάτι που έχουμε καταφέρει. Από ‘κει και πέρα, κάθε παιχνίδι είναι εξαιρετικά δύσκολο. Όπως έχουμε ξαναπεί, για εμάς δεν υπάρχουν παιχνίδια που δίνουμε μεγαλύτερη σημασία ή προσοχή. Αντιμετωπίζουμε κάθε ομάδα με τον δέοντα σεβασμό. Προσπαθούμε κάθε εβδομάδα να προετοιμάσουμε όσο καλύτερα γίνεται τα παιχνίδια και προχωράμε βήμα-βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι με ξεχωριστά και θα δούμε που θα μπορέσουμε να φτάσουμε».

Για την απόκτηση του πρώην NBAer Τάι Λόσον: «Δε θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιον που δεν είναι στην ομάδα τώρα. Εγώ προσπαθώ να ασχολούμαι με τα στελέχη της ομάδος που είναι παρόντα. Δίνουν καθημερινά το 100% των δυνατοτήτων τους, προκειμένου να μπορούμε να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα. Οι παίκτες που έχουν “κουβαλήσει το κάρο” σε όλες αυτές τις αγωνιστικές, είναι άξιοι συγχαρητηρίων, γιατί έχουν μπορέσει ν’ ανταπεξέλθουν στο μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών σε αυτά τα οποία θέλουμε. Η μεγαλύτερη επιτυχία μιας ομάδος δεν έχει να κάνει με τους Έλληνες ή τους ξένους, αλλά με τη χημεία. Κατά την άποψή μου, μεγάλο ρόλο παίζουν η ατμόσφαιρα και τα αποδυτήρια, οπότε και σ’ αυτό το κομμάτι πρέπει κάποιος να δώσει πάρα πολύ μεγάλη σημασία».

Για τη συμβουλή/οδηγία που του έχει μείνει από άλλον προπονητή: «Ήμουνα πολύ τυχερός, γιατί δούλεψα με προπονητές υψηλού επιπέδου. Πήρα από πολλούς πράγματα, αλλά είδα και πράγματα που θα ‘θελα να αποφύγω, βάση της προσωπικότητάς μου και της αντίληψής μου. Από ‘κει και πέρα, πιστεύω ότι απ’ όλους μπορείς να μάθεις, παρακολουθώντας κάθε μέρα και προσπαθώντας να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό σε κάθε συνεργασία. Υπήρχαν προπονητές με τους οποίους δούλεψα περισσότερα χρόνια και η επίδραση που είχαν σχετικά με το πώς σκέφτομαι το μπάσκετ ήταν μεγαλύτερη από άλλους που δούλεψα λιγότερο. Αυτό που πραγματικά μου έχει μείνει είναι ότι στο υψηλότερο επίπεδο, κάθε μέρα πρέπει να δίνεις το 100% της προσπάθειάς σου, να είσαι μεθοδικός, σοβαρός και στη συνέχεια όλα θα πάρουν το δρόμο τους».

Για το ότι οι προπονητές πρέπει να προσαρμόζονται συνεχώς με τις απουσίες των παικτών τα τελευταία χρόνια με τον κορονοιό: «Είναι μέρος της πραγματικότητας τα δύο τελευταία χρόνια. Οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε μέρα και στιγμή που κάτι θα εμφανιστεί να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε και να βρίσκουμε λύσεις. Και σήμερα που μιλάμε εξάλλου πρέπει να σας πω ότι ήδη υπάρχουν τρία κρούσματα στην ομάδα».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ