ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κάρπαθος – Τελετή στο μνημείο του Ηλιάκη

Ολοκληρώθηκε  σήμερα στην Κάρπαθο, η  επιμνημόσυνη δέηση  και η κατάθεση στεφάνων για τον σμηναγό Κώστα Ηλιάκη ο οποίος έχασε την ζωή του στις 23 Μαΐου του 2006. 15 χρόνια έχουν περάσει από τότε, όμως η μνήμη και η οφειλόμενη τιμή στον πιλότο που έπεσε υπερασπιζόμενος την πατρίδα παραμένει ολοζώντανη και αναλλοίωτη.

Η  εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο μνημείο για τον σμηναγό με πολλούς Καρπάθιους να βρίσκονται εκεί από νωρίς.

Το “παρών” στις εκδηλώσεις έδωσε ο υπ. Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφ. Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Γ.Γ. Λιμένων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος καθώς και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.

Τη Βουλή εκπροσώπησε ο βουλευτής Βασίλειος Υψηλάντης. Επίσης ήταν ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Ιωάννης Παππάς, ο βουλευτής  Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, ο  Αντιπεριφεριάρχης Χανίων Νικόλαος Καλογερής,  εκπρόσωπος Δήμου Χανίων κα Ζερβουδάκη, Έπαρχος Καρπάθου κα Νικολαϊδου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλης Παραγιός, ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Λυριστής και ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Καρπάθου Ιωάννης Νισύριος. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το παρόν στην Κάρπαθο έδωσε ο αδελφός του ήρωα πιλότου Φίλιππος Ηλιάκης. Την ίδια στιγμή ψηλά στον ουρανό της Καρπάθου πετούσαν πολεμικά αεροσκάφη τιμώντας τον ήρωα.

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ