ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Kαταγγελία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου για τη στάση της πλειοψηφίας του ΕΚΡ

Πριν από κάποιες μέρες (25-9-2020) διαβάσαμε μια ανάρτηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου (ΕΚ Ρόδου), που μας προξένησε μεγάλη εντύπωση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου αναφέρεται σε «κάποιες εκλογές, ενός σωματείου», κάνοντας μια προσπάθεια να αποτρέψει τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις εκλογές του σωματείου μας.

Να θυμίσουμε για όσους το ξεχνάνε(;), ότι το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ ιδρύθηκε στη Ρόδο το 1948, είναι δηλαδή από τα ιδρυτικά σωματεία του ΕΚΡ, και από τότε ανελλιπώς αναπτύσσει τη δράση και τους αγώνες του με βάση τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Για όσους επιλέγουν να μην το θυμούνται ας ανατρέξουν στην σελ. 17 της έκδοσης του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ: «ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ: 1948-2018, 70 Χρόνια αγώνων και προσφοράς στην κοινωνία μας».

Όσον αφορά το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωσης» που στηρίζει, όπως λέει η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, να θυμίσουμε σε όσους δεν το γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα σωματείο με έδρα την Πάτρα(!!!) που ο επικεφαλής του, κ. Καραγεωργόπουλος, το 2017 ήταν μέτοχος, πρόεδρος και διευθ. σύμβουλος της Ανώνυμης Εταιρείας Φορτούνα Γκέιμινγκ Α.Ε.. Επιλέγουν δηλαδή να στηρίξουν ένα σωματείο, που έχει επικεφαλής έναν εργοδότη!

Φαίνεται τελικά ότι μάλλον σε κάποιους δεν αρέσει η δράση που έχει αναπτύξει το σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου στους χώρους δουλειάς, με εξορμήσεις και περιοδείες, με παρεμβάσεις στην Επιθεώρηση εργασίας, παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις εταιριών, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων.

Φαίνεται ότι προτιμούν να περιοριστεί η δράση των σωματείων σε επιστολές, συζητήσεις σε κυβερνητικά γραφεία και ανακοινώσεις υπουργικών αποφάσεων. Δεν περιμέναμε τίποτα παραπάνω από συνδικαλιστές που βρίσκουν κοινό τόπο συμπόρευσης με μεγαλοξενοδόχους σε δημοτικά ψηφοδέλτια.

Από τη μεριά μας, δηλώνουμε απερίφραστα στους εργαζόμενους του νησιού μας ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τα δικαιώματά μας με κάθε τρόπο. Θα συγκρουστούμε με τις απαιτήσεις της εργοδοσίας και τις κυβερνητικές πολιτικές, δεν θα τα «γυρίσουμε». Αν αυτό κάποιοι το θεωρούν υπερβολικό και νιώθουν την ανάγκη να διαχωρίσουν τη θέση τους μήπως μπερδευτεί κάποιος και τους θεωρήσει αγωνιστές, τότε τι να πούμε…; ΞΥΔΙ !

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ