ΕΛΛΑΔΑ

Kαταργείται το SMS στο 13033 – Η ημερομηνία ορόσημο

Τότε θα έρθει το τέλος του – Οι δύο προϋποθέσεις.

Το τέλος των SMS στο 13033 έπειτα από σχεδόν έξι μήνες lockdown προανήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, δίνοντας για πρώτη φορά συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και δύο προϋποθέσεις.

Σε λιγότερο από έναν μήνα τελειώνουν τα SMS στο 13033 που στέλνουμε αδιάκοπα από τις 7 Νοεμβρίου 2020. Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, προανήγγειλε ότι δεν θα χρειάζονται πια όταν πλέον γίνει άρση των εξής δύο μέτρων:

  • Όταν ανοίξει η εστίαση
  • Όταν επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

«Πλέον θα λείπουν και οι λόγοι» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και τόνισε ότι καθοριστικός μήνας είναι ο Μάιος.

Τα παραπάνω σημαίνουν πρακτικά το αργότερο μέχρι τις 14 Μαΐου -σε λιγότερο δηλαδή από έναν μήνα- όταν πια θα ανοίξει ο τουρισμός, δεν θα στέλνουμε πια SMS με τους 6 προβλεπόμενους λόγους για να βγούμε από το σπίτι και να μετακινηθούμε, ενώ με το τέλος τους δεν θα υπάρχει και κανένας περιορισμός στις μετακινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι για την εστίαση έχουν πέσει στο τραπέζι δύο πιθανές ημερομηνίες: 4 ή 10 Μαΐου. Ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας και αν αυτό θα αρθεί νωρίτερα, μιας και ενόψει του Πάσχα έχει ανοίξει η συζήτηση για το τι θα γίνει το βράδυ της Ανάστασης για παράδειγμα.

SMS στο 13032: Αυτή είναι η προϋπόθεση! Τι ισχύει για τα 2 χιλιόμετρα για όσους πάνε για ψώνια

Άρση μέτρων: Με SMS στο 13032 έχει ανοίξει από τη Δευτέρα 5 Απριλίου το λιανεμπόριο, με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη να δίνει διευκρινίσεις για το μέτρο.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ