ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κάτω από την Ρόδο έχει φτάσει το Oruc Reis!

Κάτω από την Ρόδο φέρεται να έχει φτάσει το τουρκικό σκάφος Oruc Reis, το οποίο βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και κινείταιμε ταχύτητα 4,3 κόμβων νότια της Κρήτης.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρέθηκε χτες στο Ισραήλ, όπου και είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά και τον ομόλογο του Γκάσμπι Ασκενάζι, ενώ στην συνέχεια μετέβη στην Βιέννη όπου και θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αμερικής Μαρκ Πομπέο, ενώ παράλληλα θα συμμετάσχει και στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο συγκλήθηκε έπειτα από σχετικό αίτημα της Ελλάδας στο οποίο θα συζητηθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε παραληρηματικό του λόγο αμφισβήτησε εκ νέου την ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά και την ελληνικότητα του Καστελόριζου, ενώ τόνισε πως το Oruc Reis θα συνεχίσει τις βόλτες του στο Αιγαίο μέχρι τις 23 Αυγούστου. Στην συνέχεια ο ίδιος ζήτησε διάλογο με την Ελλάδα, ενώ είχε συνομιλία με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Ζοζέπ Μπορέλ.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ