ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμέως για Πανελλήνιες: Στόχος να γίνουν κοντά στις κανονικές ημερομηνίε

 

Το προσεχές διάστημα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις για τα μέτρα στην εκπαίδευση, σημειώνει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Θα περιμένουμε τα δεδομένα και θα ακούσουμε τους ειδικούς. Αυτοί θα μας κατευθύνουν για την επόμενη ημέρα. Όταν βγούμε από την καραντίνα θα είμαστε σε μία καθημερινότητα διαφορετική», ανέφερε μεταξύ άλλων με συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας και εξήγησε ότι βασική προτεραιότητα είναι οι Πανελλαδικές να διενεργηθούν όσο πιο κοντά γίνεται στις κανονικές ημερομηνίες.

 

«Οι Πανελλαδικές είναι βασική μας προτεραιότητα. Σταθερή μας επιδίωξη είναι να γίνουν και να γίνουν όσο πιο κοντά στις κανονικές ημερομηνίες δηλαδή να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Εδώ και πολλές εβδομάδες το υπουργείο Παιδείας έχει καταστρώσει σχέδια για τις διάφορες πιθανότητες», τόνισε η Νίκη Κεραμέως.

Για τα Πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επανέλαβε ότι δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο καθώς το 96% των προπτυχιακών μαθημάτων γίνονται εξ αποστάσεως.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας είναι η επιστροφή στα θρανία να ξεκινήσει από τις τάξεις της Γ’ Λυκείου, ενώ ασφαλώς θα είναι και μειωμένος ο αριθμός των μαθητών ανά σχολική αίθουσα. newsit.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ