ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμέως για σχολεία: Τι θα γίνει με τα παιδιά του ολοήμερου

 

Στην απόφαση να ανοίξουν ξανά τα δημοτικά σχολεία αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει στο διάγγελμα του, λίγο πριν ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια, πως τα δημοτικά θα ανοίξουν εάν η πορεία της πανδημίας στη χώρα είναι καθοδική.

“Ακούμε τους ειδικούς, είχαμε ομόφωνη εισήγηση. Η πορεία της πανδημίας είναι καθοδική, και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία.” ανέφερε.

Οι ειδικοί θεώρησαν ότι τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία είναι η ιδανική εποχή να ανοίξουν τα σχολεία, πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως όπως είναι γνωστό τα παιδιά κολλάνε δυσκολότερα τον ιό.

“Έχουμε μια προηγούμενη εμπειρία από τα γυμνάσια και τα λύκεια. Δεν είχαμε ούτε ένα κρούσμα και επιπλέον είχαμε μια υποδειγματική τήρηση των μέτρων.” επεσήμανε η κα Κεραμέως, δίνοντας
συγχαρητήρια στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που εφάρμοσαν τα μέτρα.

Τι θα γίνει με τα παιδιά που φοιτούν σε Ολοήμερο σχολείο

Αναφερόμενη στην απόφαση να μην λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο, με το σκεπτικό του υπουργείου να δοθεί έμφαση στα πρωινά τμήματα, η υπουργός Παιδείας είπε: “Έχω ζητήσει στο υπουργείο Εσωτερικών να προσαρμοστεί το καθεστώς των αδειών των γονέων που έχουν παιδιά που είναι στο ολοήμερο, ούτως ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση μειωμένου ωαρίου για να παραλάβουν τα παιδιά τους”.

Η Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε πως η αργία του Αγίου Πνεύματος θα ισχύσει κανονικά για τα σχολεία και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η επιστροφή στα θρανία να γίνει την 1η Σεπτεμβρίου.

“Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία. Τα παιδιά του δημοτικού έχουν μείνει εκτός δομών ήδη 3 μήνες. Μελέτες έχουν δείξει ότι εκτός σχολείου υπάρχει μια σημαντική επίπτωση στην εξέλιξη των παιδιών… πνευματική εξέλιξη, κοινωνική, ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη”, υπογράμμισε η υπουργός.

“Είχαμε ένα χρέος στα παιδιά να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο, τα σχολεία” είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: “Κοιτάξτε γύρω σας. Έχουν ανοίξει τα πάντα πλέον. Τα παιδιά είναι έξω παίζουν χωρίς κανόνες και μέτρα. Πολύ καλύτερο να βρίσκονται στο σχολείο, όπου τηρούνται τα μέτρα, και θα μάθουν να ζουν στη νέα κανονικότητα, από την στιγμή που έχουμε δει ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων δεν έχει οδηγήσει σε αύξηση.”

Aπό newsit.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ