ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας: Δεν έχουμε γίνει «Μπέργκαμο» – Γιατί πάρθηκε η απόφαση για επίταξη

“Η απροθυμία των ιδιωτών γιατρών να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για βοήθεια του ΕΣΥ, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία προκάλεσε την απόφαση για επίταξη”, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τόνισε πως “κάναμε υπομονή, αλλά η δημόσια υγεία είναι πάνω από το μικροσυνδικαλιστικό συμφέρον”.

Ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε πως η κατάσταση στην Αττική είναι δύσκολα αλλά τόνισε πως “έχουμε σχέδιο και για τα πολύ δύσκολα”, και “κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν”.

Για το ενδεχόμενο περαιτέρω επιτάξεων ιατρικών υπηρεσιών και ιδιωτικών κλινικών σημείωσε πως “ό,τι ζητήσαμε από τους ιδιώτες γιατρούς στην Αττική το πήραμε και όλοι οι μεγάλοι όμιλοι ανταποκρίθηκαν”.

Η χώρα δεν έχει γίνει «Μπέργκαμο»

Έντονη ήταν η αντίδρασή του σε όσα ακούγονται πως η χώρα έχει γίνει «Μπέργκαμο» και υπογράμμισε πως τέτοιες εκφράσεις προκαλούν τον πανικό και τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει να διασπαρεί ο πανικός, αναφερόμενος και στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

“Έχω ακούσει πολλές φορές από την έναρξη της πανδημίας ότι η χώρα γίνεται Μπέργκαμο. Δεν έχει γίνει. Η χώρα ανταποκρίνεται, καθώς και το ΕΣΥ, σε πείσμα εκείνων που έλεγαν πως θα καταρρεύσει” επισήμανε και ευχαρίστησε όλον τον ιατρικό κόσμο που δίνει αυτόν τον αγώνα τονίζοντας πως “δεν είναι ώρα για πολιτικές κοκορομαχίες, που προσβάλουν τον αγώνα τον γιατρών”.

Ο Βασίλης Κικίλιας διευκρίνισε πως από τον περασμένο Μάρτιου έχουν γίνει 1400 προσλήψεις μονίμων γιατρών και 10.000 επικουρικών και πως από τους 200 γιατρούς που ήθελαν να αποχωρήσουν την περασμένη χρονια έφυγαν μόνον οι 100.

Ακόμη εκτίμησε πως μπορεί από την ερχόμενη εβδομάδα να υπάρξει αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων, κάτι που θα κρίνει και τις όποιες αποφάσεις θα πάρει η κυβέρνηση πάντα σε συνεργασία και συννενόηση με τους λοιμωξιολόγους.

Επίσης υπεραμύνθηκε του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς. υπογραμμίζοντας ότι ακολουθεί τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ως προς την ασφάλεια των χορηγούμενων εμβολίων.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας εκτίμησε πως στα τέλη Μαΐου θα έχει δημιουργηθεί τείχος ανοσίας για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ