ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΙΝΑΛ Δωδ/σου: “Επικίνδυνος ο πρωθυπουργός για τη δημόσια υγεία, επικίνδυνος και για τη Δημοκρατία”

Οι εικόνες από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ικαρία είναι προκλητικές και προσβλητικές. Κυρίως για τους πολίτες που καλούνται να κλειστούν στα σπίτια τους από τις 6 το απόγευμα και να τηρήσουν τα μέτρα, ενώ ο Πρωθυπουργός, υπουργοί και στελέχη της ΝΔ συνωστίζονται και γευματίζουν.

Η ευθύνη του πρωθυπουργού είναι προσωπική και δεδομένη. Δεν είναι υπεράνω του νόμου και δεν δικαιούται να θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Κουνάνε το δάχτυλο στους πολίτες, αλλά εξαιρούν τους εαυτούς τους από τα μέτρα.

Είναι επίσης γεγονός ότι η ΕΡΤ -όπως και άλλα κανάλια αρχικά- αποσιώπησαν το κορωνοπάρτι του κ. Μητσοτάκη, όπως και τις αποδοκιμασίες στην Ικαρία. Δεν γνωρίζουμε αν έγινε παρέμβαση με σκονάκι (όπως καταγγέλλεται) ή με προφορική εντολή. Το βέβαιον είναι ότι έγινε. Αποσιώπησαν τις εκτεταμένες αποδοκιμασίες και αντ’ αυτού μας έδειξαν εικόνες «ευτυχισμένου λαού» που υποδέχεται «με θέρμη τον πρωθυπουργό του» και εικόνες με παιδάκια στη σχολική αίθουσα, ημέρα Σάββατο, να έχουν τη χαρά να δουν τον «αξιολάτρευτό κ. Μητσοτάκη». Οι εικόνες που είδαμε από την Ικαρία μόνο με αυτές της δημόσιας τηλεόρασης της Βόρειας Κορέας μπορούν να συγκριθούν.

Η είδηση όμως, δεν είναι ότι ο Μητσοτάκης τα «άκουσε» στην Ικαρία.

Η είδηση είναι: τι μας σερβίρουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα και τι γίνεται στην πραγματικότητα που δυστυχώς μόνο από ΜΜΕ του εξωτερικού τα μαθαίνουμε και κατόπιν από αναπαραγωγές στα κοινωνικά δίκτυα.

Η αποδοκιμασία ενός εν ενεργεία πρωθυπουργού δεν είναι η «μεγάλη είδηση». Αυτό είναι υγιές σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, αναμενόμενο σε περιόδους κρίσεως, αλλά και ενδεικτικό της υπαρκτής γενικότερης λαϊκής δυσαρέσκειας για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και των εσφαλμένων αποφάσεων της.

Η απόλυτη αποσιώπηση του συγκεκριμένου γεγονότος είναι απόδειξη της διαπλοκής της κυβέρνησης. Της άμεσης συνέργειας της εκτελεστικής εξουσίας, ενός εκ των τριών θεσμοθετημένων πυλώνων εξουσίας, με τον, κατά κοινή παραδοχή, «4ο πυλώνα εξουσίας» του Τύπου. Εξουσίες που οφείλουν να διατηρούν απόσταση κατά τη άσκηση των καθηκόντων τους.

Η συνειδητή στρέβλωση της δημοκρατίας μας, της αλλοίωσης του πολιτεύματος, είναι η σημαντικότερη είδηση στην παρούσα φάση, καθώς μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή της αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ