12vima ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΙΝΑΛ: Πως θα ψηφίσουν σε Ρόδο και Δωδεκάνησα – Οι κάλπες

Υπό την σκιά του θανάτου της πρώην προέδρου Φώφης Γεννηματά, διεξάγονται στις 5 Δεκεμβρίου οι εκλογές του ΚΙΝΑΑ για νέο Πρόεδρο του Κινήματος.

Στη Ρόδο έχουν σημειωθεί δραματικές μκαταστάσεις, με την παραίτηση 10 μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Συντονισμού Εκλογών νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου, υπάρχει κινητικότητα.

Οι υποψήφιοι δεν επισκέφθηκαν όλοι τα νησιά μας, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα έχει σημασία αφού ο Νομός Δωδεκανήσου ήταν πάντα ένα προπύργιο του πρώην ΠΑΣΟΚ με πάρα πολλά στελέχη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο δημόσιο τομέα αλλά και σε υπηρεσίες.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία είναι σημαντική και αν υπάρξει δεύτερος γύρος ίσως και να σημειωθούν εκπλήξεις. Η νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα σημάνει μια νέα εποχή για το κόμμα, για τα ποσοστά του αλλά και το μέλλον για τις ενδεχόμενες συνεργασίες που θα αναζητηθούν στις επόμενες εκλογές της Βουλής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΕ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ

Η εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου θα αποτελέσει την αφετηρία για την ανάκαμψη και ανασυγκρότηση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης του Κινήματος Αλλαγής, ώστε να καταστεί και πάλι κυρίαρχη πολιτική δύναμη και να πρωταγωνιστήσει και πάλι στην πολιτική ζωή του τόπου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Συντονισμού Εκλογών νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου:
Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος και σε όσους δημοκρατικούς πολίτες επιθυμούν με τη συμμετοχή τους να συμβάλλουν στην επιτυχία του επιχειρήματος.

Παρακάτω παρατίθενται τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι κάλπες στο νότιο συγκρότημα του Νομού Δωδεκανήσου:
1. Δ.Ε. ΡΟΔΟΥ Πάρκο Ροδίνι, Ρόδος
2. Δ.Ε. Αρχάγγελου πρώην Δημαρχείο Αρχάγγελος
3. Δ.Ε. Αφάντου πρώην Δημαρχείο, Αφάντου
4. Δ.Ε. Νότιας Ρόδου πρώην Δημαρχείο, Γεννάδι
5. Δ.Ε. Πεταλούδων Πνευματικό Κέντρο, Κρεμαστή
6. Δ.Ε. Ατταβύρου πρώην Δημαρχείο, ΈΜπωνα
7. Δ.Ε. ΙΑΛΥΣΟΥ πρώην Δημαρχείο, Τριάντα
8. ΤΗΛΟΣ
9. ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ
10. ΣΥΜΗ
11. ΚΑΡΠΑΘΟΣ
12. ΚΑΣΟΣ
13. ΧΑΛΚΗ

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο και είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος, και επιπλέον όσοι, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν σχετική αίτηση εγγραφής ως μέλος ή φίλος του Κινήματος, σύμφωνα με όσα ορίζει το Άρθρο 4 του Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής και συγκεκριμένα: «Μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής».

Η διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων στην διαδικασία θα γίνει σύμφωνα με το πλαίσιο εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR).
Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στον πρώτο γύρο, οι ψηφοφόροι μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Ελλάδας ή του εξωτερικού διευκολύνονται.
Εφόσον δεν αναδειχθεί πρόεδρος κατά την εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου 2021, θα επαναληφθεί η διαδικασία σε δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο πρώτων την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, κατά την οποία δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι θα έχουν ήδη ψηφίσει στον πρώτο γύρο των εκλογών (5/12/2021), με βάση το σχετικό μητρώο ψηφισάντων που θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στον δεύτερο γύρο, οι ψηφοφόροι θα μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Ελλάδας ή του εξωτερικού διευκολύνονται, ίδιο ή διαφορετικό από αυτό που ψήφισαν στον πρώτο γύρο.
Προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες οργάνωσης και υλοποίησης της εκλογικής διαδικασίας, οι συμμετέχοντες θα καταβάλουν υποχρεωτικά το ποσό των 3€ μόνο κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, την Κυριακή 5/12/2021.

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ