ΔΙΑΦΟΡΑ

Κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του συγκατηγορούμενος του Μένιου Φουρθιώτη! Χαμός στις φυλακές

Τι συνέβη;

Σε υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου προχώρησε ο ένας εκ των συγκατηγορουμένων του Μένιου Φουρθιώτη, υποστηρίζοντας πως έπαθε σηψαιμικό επεισόδιο στο πόδι με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να χάσει τη ζωή του αλλά και το άκρο του. Ενώ, σάλος προκλήθηκε από την ανακοίνωση ότι ο Μένιος Φουρθιώτης θα έχει τη δική του καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του Κωνσταντίνου Γώγου, «έχει ήδη υποστεί έξι χειρουργεία και θα είναι μακρύς ο δρόμος της αποκατάστασης του άκρου του». Στη μήνυσή του αναφέρει πως κατά τη σύλληψη του ήταν τραυματισμένος σοβαρά με τοποθετημένη λάμα στο πόδι.

«Σε όλη τη διάρκεια της παραμονής μου στα κρατητήρια κυριολεκτικά σερνόμουν στους χώρους της ΓΑΔΑ. Και αυτό γιατί ήμουνα αναγκασμένος επί ώρες να πατάω το τραυματισμένο πόδι μου γιατί μου δεν δόθηκε αναπηρικό αμαξίδιο. Αφού απολογήθηκα και ένα αναμονή της εκτέλεσης του εντάλματος προσωρινής κράτησης είπες την αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο γενικό νοσοκομείο Αθηνών.

Εκεί διαπιστώθηκε από τους γιατρούς η σοβαρή κατάσταση της υγείας μου, οι οποίοι ζήτησαν επανεξέταση των πέντε ημερών αφού διέτρεχα και εξακολουθώ να διατρέχω κίνδυνο να χάσω το μάτι μου, να τυφλωθώ. Άντ’ αυτού κρίθηκε σκόπιμο και ασφαλές από τις αρχές να μεταφερθώ σε αυτή την κατάσταση στη φυλακή της Λάρισας. Ουδέποτε ασφαλώς επανεξετάστηκα από γιατρό για το πρόβλημα μου ελπίζοντας μάλλον σε ένα θαύμα. Ακόμη έως αυτή τη στιγμή το μάτι μου δεν έχει εξεταστεί και είναι άγνωστος ο βαθμός της βλάβης που έχει προκληθεί» αναφέρει ο κρατούμενος.

 

Μένιος Φουρθιώτης

 

Ο ίδιος περιγράφει ότι μπαίνοντας στο κατάστημα κράτησης, μπήκε σε υποχρεωτική καραντίνα και ζητούσε ιατρική βοήθεια, «Υποφέροντας από πόνους στο πόδι και το μάτι μου, όντας διαβητικός και καρδιοπαθείς με χρόνιο πρόβλημα στους νεφρούς. Μολονότι η κατάσταση ήταν προδήλως τραγική δε μου παρασχέθηκε η παραμικρή βοήθεια».

Με καθυστέρηση έντεκα ημερών μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας και έκτοτε έχει υποβληθεί σε πέντε χειρουργεία. «Έχω σχεδόν χάσει το πόδι μου, αφού υπέστην σηψαιμία απόρροια της καθυστερημένης παροχής βοήθειας. Εάν δε εξελιχθεί σε σηπτικό σοκ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος θανάτου. Η ζωή μου κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή».

Μένιος Φουρθιώτης: «Εντός 10 ημερών να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη» – Μοιράζει εξώδικα από τη φυλακή

Εξώδικο του Μένιου Φουρθιώτη στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, αναφορικά με τις δηλώσεις που είχε κάνει για εκείνον με αφορμή τη μεταφορά του στο Δρομοκαΐτειο.

Ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος παραμένει στη φυλακή εδώ και περίπου έναν μήνα, είχε μεταφερθεί στο Δρομοκαΐτειο ωστόσο δεν κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του.

Σχολιάζοντας την είδηση ο κ. Γιαννάκος είχε εκφράσει την ευχαρίστησή του για το ότι αποφασίστηκε να μην γίνει εισαγωγή του, αναφέροντας πως «συνήθως οι διάσημοι ζητούν αρκετά προνόμια που δεν θα έπρεπε να έχουν».

«Το Δρομοκαΐτειο δεν είναι παραθεριστικός χώρος για το κάθε ψώνιο» είχε σημειώσει ακόμη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του παρουσιαστή, ο οποίος τον είχε καταγγείλει για «παραβίαση του απορρήτου» και είχε δώσει διευκρινίσεις αναφορικά με τη μεταφορά του.

Μένιος Φουρθιώτης: «Εντός 10 ημερών να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη» - Μοιράζει εξώδικα από τη φυλακή

Τι αναφέρει στο εξώδικο

Στο εξώδικό του ο Μένιος Φουρθώτης κάνει λόγο για διάδοση «ψευδών ειδήσεων» αλλά και προσπάθειά «διαπόμπευσής του».

«Ανεξαρτήτως της ποινικά κολάσιμης, βάναυσης και απαράδεκτης παραβίασης των προσωπικών μου δεδομένων η οποία έχει τελεστεί, δια των ως άνω δημοσιευμάτων, επιχειρείται η διαπόμπευσή μου» σημειώνεται, ειδικότερα, στο εξώδικό, και ο παρουσιαστής ζητά δημόσια συγγνώμη.

«Σας καλώ εντός προθεσμίας δέκα ημερών (…) να προβείτε σε ολοσχερή αποκατάσταση της τιμής και υπόληψής μου, ζητώντας δημοσίως συγγνώμη από το πρόσωπό μου και δημοσιεύοντας, ταυτόχρονα, τα αληθή και πραγματικά γεγονότα και συγκεκριμένα ολόκληρο το κείμενο της παρούσας εξώδικης δήλωσης μου» αναφέρεται ειδικότερα και συμπληρώνει:

«Σας καλώ, επίσης, όπως απέχετε στο εξής να αναφέρεστε στο πρόσωπό μου και δη σε θέματα που άπτονται της υγείας μου. Σε διαφορετική περίπτωση σας καθιστώ γνωστό ότι θα προσφύγω άμεσα στην αστική και ποινική διαδικασία».

Μένιος ΦουρθιώτηςΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ