ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κινητοποίηση των νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών Ρόδου – Στο πλευρό τους και η Ένωση Συλλόγων Γονέων των μαθητών/τριών (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

 

Συγκέντρωση είχαν σήμερα το πρωί στην πλατεία Κύπρου οι νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές Ρόδου και στο πλευρό τους είχαν την Ένωση Συλλόγων Γονέων των μαθητών/τριών Ρόδου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την συγκέντρωση

 

 

 

 

 

Στο πλευρό τους η Ένωση Συλλόγων Γονέων των μαθητών/τριών Ρόδου:

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων των μαθητών/τριών Ρόδου έχουμε εκφράσει τις θέσειςμας για το σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα τα παιδιά μας και εμείς αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα.

Αντί για αυτό το σχολείο, το νέο νομοσχέδιο φέρνει ένα σχολείο με περισσότερα παιδιά ανά τάξη σε νηπιαγωγείο και δημοτικό.

Ένα σχολείο που προωθεί την αποσπασματικότητα της μάθησης και τον χωρισμό των μαθημάτων σε κατηγορίες χρήσιμων-άχρηστων.Με τράπεζα θεμάτων που κάνει όλο το Λύκειο “εξεταστική αρένα”.Με ηλικιακό όριο τα 17 χρόνια για την εγγραφή σε ΕΠΑΛ, που ουσιαστικά σπρώχνει χιλιάδες παιδιά σε ιδιωτικά ΙΕΚ.

Με την επαναφορά των πολυήμερων αποβολών και την αναγραφή της “διαγωγής” στο απολυτήριο να ενισχύει τον τιμωρητικό χαρακτήρα του σχολείου, σε βάρος του παιδαγωγικού.Ένα σχολείο που βάζει εμπόδια στην πραγματική μάθηση των παιδιών.

Τέλος, είναι άκρως αντιπαιδαγωγική και επικίνδυνη η ταυτόχρονη δια ζώσης διδασκαλία και η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσα από την ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη.Υποβαθμίζει την ήδη υποβαθμισμένη εκπαίδευση που έχουν σήμερα τα παιδιά μας μετατρέποντας τα σχολικά μαθήματα σε “big brother”.

Για μια ακόμα φορά η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες δεν πρωτοτυπεί, κανένα από τα χρόνια αιτήματα του γονεϊκού κινήματος δεν περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο.Καμιά κουβέντα για αύξηση χρηματοδότησης, για εκσυγχρονισμό υποδομών και για κάλυψη κενών θέσεων σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Ως Ένωση Γονέων των μαθητών/τριών Ρόδου συμμετέχουμε στη σημερινή κινητοποίηση των Δασκάλων/Νηπιαγωγών και Καθηγητών των παιδιών μας.

Το πολυνομοσχέδιο να μην εφαρμοστεί, να μείνει στα χαρτιά.

Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ