ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: 300.000 οι καταθέσεις του πατέρα Αντωνίου, 10 εκατ. στα ταμεία της ΜΚΟ

 

Ποσά που ζαλίζουν αποκαλύπτουν οι μέχρι στιγμής έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας και της Αρχής Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήστος στην Κιβωτό του Κόσμου. Δόθηκε η εντολή να ανοίξουν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και των γονιών του.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν βρεθεί καταθέσεις ύψους 300.000 ευρώ στους προσωπικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας του, ενώ στους λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου έχουν εντοπιστεί καταθέσεις ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο εντοπισμός των ποσών αυτών, τόσο στους προσωπικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας όσο και σε εκείνους της Κιβωτού του Κόσμου, δημιουργούν τεράστια ερωτήματα.

Το πρώτο είναι πως με τον μισθό του ιερέα, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα κατάφεραν να συγκεντρώσουν 300.000 ευρώ αλλά και πως η Κιβωτός του Κόσμου, μια ΜΚΟ που ζητούσε από τους πολίτες δωρεές για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, είχε 10 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς!

Το άλλο σημαντικό ζήτημα, το οποίο χρήζει διευκρινίσεων, είναι τα ακίνητα που ανήκουν στην Κιβωτό του Κόσμου: Πόσα είναι, από που προέρχονται και ποια είναι η εμπορική τους αξία;

Ανοίγουν οι λογαριασμοί

Με εντολή του επικεφαλής της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, δεσμεύτηκαν σήμερα (28.11.2022) οι τραπεζικοί λογαριασμοί σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας αλλά και των γονιών του, της μητέρας και του πατέρα του, ο οποίος διαθέτει λογαριασμό στο όνομα του, αν και έχει πεθάνει.

Ο κ. Βουρλιώτης σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησε σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να ελεγχθούν οι λογαριασμοί αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις.

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο τα οικονομικά του οργανισμού έχουν μπει στο μικροσκόπιο και ελέγχονται προς όλες τις κατευθύνσεις με παράγοντες της Αρχής να εκτιμούν πως η έρευνα θα ολοκληρωθεί σύντομα.

newsit

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ