ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Αλλες 350.000 ευρώ στο σπίτι της πρεσβυτέρας – «Τα είχα για να τα μετρήσω» απάντησε στις Αρχές

Σεισμό προκαλούν οι συνεχείς αποκαλύψεις γύρω από τα οικονομικά στοιχεία που βγαίνουν στο φως από τις έρευνες των Αρχών στην Κιβωτό του Κόσμου. Ετσι, τα ευρήματα των οικονομικών ερευνών… ζαλίζουν κυριολεκτικά, αφού ένα νέο τεράστιο ποσό βρέθηκε μόλις χθες στην έρευνα που έγινε στο σπίτι της πρεσβυτέρας στον Κολωνό. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η εκπομπή Live News του MEGA, όταν η Αστυνομία έκανε «ντου» στο σπίτι -που είναι δηλωμένο στο όνομα της Σταματίας Γεωργαντή- κανείς δεν περίμενε να βρει μέσα το ποσό των 350.000 ευρώ! Και παρά τον σάλο που έχει ξεσπάσει γύρω από τη δράση της ίδιας, αλλά και του πατέρα Αντωνίου, εκείνη ίσως και με μια δόση έπαρσης, απάντησε στους αξιωματικούς πως «…αυτά τα χρήματα τα είχα στο σπίτι για να τα μετρήσω».

Στα 15.000.000 ευρώ μετρητά οι δωρεές

Στο μεταξύ, μετά την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας σε σπίτια τόσο της «Κιβωτού», όσο και του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, τα ευρήματα των χρημάτων προκαλούν σοκ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, από τον οικονομικό έλεγχο, μέχρι στιγμής έχουν προκύψει καταθέσεις ύψους 15.000.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς της ΜΚΟ.

Μέσα σε αυτούς, είναι και μια κατάθεση – μυστήριο που έγινε από την Σταματία Γεωργαντή μόλις την περασμένη Πέμπτη (24/11). Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ίδια κατέθεσε ποσό 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της «Κιβωτού».

Το τεράστιο χαρτοφυλάκιο

«Ζαλίζουν» τα ακίνητα της «Κιβωτού» με τον αριθμό και την αξία τους. Η έρευνα του LIVE NEWS ανατρέχοντας στα έγγραφα, φέρνει στο φως νέα στοιχεία για το πορτφόλιο ακινήτων της Οργάνωσης.

Η «Κιβωτός» διαθέτει ακίνητα σε ολόκληρη τη χώρα:

 • 73,50 τ.μ. στην οδό Σπερχειάδος στην Τερψυθέα Γλυφάδας
 • Γεωτεμάχιο 2.171,950 τ.μ. στην Καραγκανιά Τρίλοφου
 • Διαμέρισμα 70 τ.μ. στην Ιθάκης στην Γλυφάδα
 • Γεωτεμάχιο στην Δημοκρίτου στο Άργος
 • Γεωτεμάχιο στην Αριστοδήμου στο Άργος

Στην «Κιβωτό» κατέληγαν ακόμα και ακίνητα των 15 και των 13,5 τ.μ.

Παράλληλα, οι καταγγελίες πέφτουν «βροχή» για απαξιωτική συμπεριφορά από πλευράς της Οργάνωσης προς του δωρητές. «Το είχε γράψει στην κόρη μου, η κόρη μου έφυγε πριν από 4 χρόνια από τη ζωή και θεώρησε καλό να το γράψει στον πατέρα Αντώνιο για να μνημονεύεται το παιδί μου, ο ίδιος και η γυναίκα του. Κάλεσα εγώ την ‘Κιβωτό’ μίλησα με κάποιον εκεί πριν από 2 χρόνια, μου λένε εντάξει θα έρθουμε να πάρουμε τα χαρτιά όταν άνοιξε η διαθήκη. Ήρθε ένα παιδί 25 χρονών, μετά από 2-3 μήνες που το είχα καλέσει εγώ. Το είδε το ακίνητο αυτό, είναι τρία διαμερίσματα και η μόνη κουβέντα που είπε είναι: ‘εντάξει θέλει και φτιάξιμο’. Το κοίταξε τελείως περιφρονητικά».

Περιουσία εκατομμυρίων

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν μία περιουσία εκατομμύριων ευρώ: Δωρεά εν ζωή κάθετης ιδιοκτησίας με οικοδομή αξίας, σύμφωνα με το αντικειμενικό σύστημα υπολογισμού ακινήτων, 211.644,85 ευρώ. Το οικόπεδο στο οποίο έχει ανεγερθεί η οικοδομή έχει έκταση κατά την καταμέτρηση που έγινε, 1.011,11 τετραγωνικά μέτρα.

Αγοραπωλησία οικοπέδου με συνολικό τίμημα 245.000 ευρώ και αξία αντικειμενικού προσδιορισμού 180.303,91 ευρώ.

Στα ακίνητα υπάρχουν ακόμα:

 • Αχαρνές 567 τ.μ. 50.000 €
 • Νέα Φιλαδέλφεια 225 τ.μ. 150.000 €
 • Αργολικό, γεωτεμάχιο 2.001 τ.μ. δωρεά 25.000 €
 • Ζωγράφου 35 τ.μ. 65.000 €
 • Νέα Φιλαδέλφεια 44 τ.μ. 65.000 €
 • Ωρωπός 48 τ.μ. 70.000 €
 • Άργος 13,5 τ.μ. 15.000 €, 106,5 τ.μ. 120.000 €
 • Γλυφάδα, 73,5 τ.μ. 220.000 €, 70 τ.μ. 230.000 €

«Μας έλεγαν να τους πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ»

Στην εκπομπή LIVE NEWS καταγγέλλοντες θα πουν πως η «Κιβωτός» όταν της έλεγαν να της δώσουν ακίνητα, προέβαλε απαιτήσεις όπως το να πληρώνουν οι παλιοί ιδιοκτήτες τον ΕΝΦΙΑ.

«Η θεία μου είχε σκοπό έτσι και αλλιώς να γράψει. Είναι μεγάλο ακίνητο. Αυτό που μπορώ να σας πω μόνο είναι ότι είναι μεγάλο στην Αθήνα, μεγάλης αξίας, είχε κανονισμένο να το περάσει στην ‘Κιβωτό του Κόσμου’, απλά της βάλαν έναν όρο ότι να συνεχίσει η ίδια να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ και ας περνούσε στην κατοχή τους το ακίνητο, όσο ζει δηλαδή η γυναίκα να συνέχιζε αυτή να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ και ας ήταν στην κατοχή της ‘Κιβωτού’ το ακίνητο.

»Δεν ξέρω με ποιον μιλούσε, δεν το γνωρίζω, δεν το γνωρίζει και η γυναίκα μου απλά μάλλον θα είχανε κάποιο σημείο να περάσει στην κατοχή τους και λογικά θα τους το είπε και κάποιος συμβολαιογράφος ίσως».

Το σοκ για την ιδιοκτήτρια τεράστιο και όπως θα πει, μπροστά στην απαίτηση της «Κιβωτού» δεν τους έδωσε το ακίνητο.

Στόλος και από αυτοκίνητα για την «Κιβωτό»

Παράλληλα, συνολικά 35 αυτοκίνητα υπάρχουν στο χαρτοφυλάκιο της «Κιβωτού» με πιο πρόσφατες αγορές πολυτελείας: Το 2017, Mercedes Marco Polo με 2.143 κυβικά και αξίας 70.000ευρώ. Το 2019 Mercedes E200 Compressor αξίας 67,250 ευρώ και τον Οκτώβριο του 2019 αγορά Mercedes 2.874 κυβικά, αποκτήθηκε από τον ΟΔΔΥ. Και την ίδια στιγμή, ένα απλό… συμβατικό αυτοκίνητο που μετέφερε τα παιδιά στις ανάγκες της δομής, είχε αποκτηθεί με leasing!

Στην Εισαγγελία τα στοιχεία του Οικονομικού ελέγχου

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφορικά με την υπόθεση της ΜΚΟ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας υποβλήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η εν λόγω ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε οικία, όπως επίσης και από την διενεργηθείσα αλληλογραφία, προς ενημέρωση και αξιολόγηση των στοιχείων.

reader.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ