ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κιβωτός του Κόσμου – Χλίτσιος: Η υπόθεση κλοπής των 30 χιλιάδων ευρώ μου έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά

 

Η υπόθεση της κλοπής των 30 χιλιάδων ευρώ από την δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στο Διμήνι του Βόλου στις 17 Ιανουαρίου, με τους τρεις ανήλικους δράστες να συλλαμβάνονται μια μέρα μετά, προκάλεσε ένα πολύμηνο ντόμινο εξελίξεων με αποκορύφωμα τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο παιδαγωγός Χρόνης Χλίτσιος τόλμησε να καταγγείλει επώνυμα τα όσα συνέβαιναν στην Ασφάλεια του Βόλου, στη διοίκηση της δομής και στην σελίδα του στο Facebook.

Για την κλοπή των χρημάτων έχουν κατηγορηθεί τρία ανήλικα αγόρια 16, 17 και 18 ετών τα οποία ζούσαν στη δομή και σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγελθεί μέχρι σήμερα, έπεσαν τουλάχιστον δυο φορές θύματα άγριου ξυλοδαρμού στα υπόγεια του σπιτιού φιλοξενίας.

Όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστό, μετά και τις αποκαλύψεις για πράγματα και καταστάσεις που συνέβαιναν σε δομές της ΜΚΟ σε όλη τη χώρα, ο εισαγγελέας του Βόλου έχει ζητήσει να γίνει άμεσα σχετική έρευνα για τους ξυλοδαρμούς και την κλοπή του μεγάλου χρηματικού ποσού.

Μέχρι στιγμής πάντως κι όπως αναφέρει στο protothema.gr ο γυμναστής Χρόνης Χλίτσιος, ο οποίος μετά την καταγγελία του στην Ασφάλεια του Βόλου απολύθηκε από τη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου», κανένας δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του προκειμένου να καταθέσει για όσα έχει καταγγείλει από τις 18 Αυγούστου.

«Η υπόθεση της κλοπής των χρημάτων από τη δομή στο Διμήνι έχει αφήσει μέχρι σήμερα σε όλους μας πολλά ερωτηματικά. Από την στιγμή που πήγαν τα παιδιά στην Ασφάλεια Βόλου δεν είχα καμία επαφή μαζί τους. Μετά δεν ξέρω τι έγινε. Στην αρχή το παραδέχτηκαν, μετά είπαν πως πιέστηκαν και είπαν ό,τι είπαν, πραγματικά κανένας δεν ξέρει».

Όλες αυτές τις ημέρες ο ίδιος παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, περιμένοντας κάποια στιγμή να του λυθούν όλα τα ερωτηματικά. «Εγώ έχω τα περισσότερα ερωτηματικά από όλους. Εκείνο το διάστημα που έκανα εγώ την καταγγελία, όλοι είχαν κάτι να πουν, στην πορεία δεν ξέρω τι έγινε. Δεν υπήρξε κανένας έλεγχος. Εύχομαι τώρα με τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα να γίνει κάτι. Μέχρι στιγμής δεν με έχει ειδοποιήσει κανένας».

Στην ανάρτησή του στις 21 Αυγούστου ο ίδιος αναφέρει:

«Καταγγελία για ξυλοδαρμούς ανηλίκων στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στο παράρτημα Δημηνίου Βόλου

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου παρουσιάστηκα στην ασφάλεια Βόλου και κατάγγειλα περιστατικό ξυλοδαρμού τριών παιδιών από στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου o οποίος είχε έρθει από την Αθήνα. Το περιστατικό έλαβε χώρο στις 3 Αυγούστου σε υπόγειο χώρο του παραρτήματος της Κιβωτού στην περιοχή Διμηνίου στο Βόλο, όπως αυτό αναφέρθηκε από τα ίδια τα παιδιά. Το γεγονός δημιούργησε τεράστια αναστάτωση μεταξύ των παιδαγωγών και των παιδιών, με αποτέλεσμα να συσταθεί επιστολή διαμαρτυρίας προς την κεντρική διοίκηση της δομής στην Αθήνα.

Επειδή όμως, είναι το δεύτερο γεγονός μέσα σε 8 μήνες που εμπλέκετε ο ίδιος άνθρωπος σε κακοποίηση ανηλίκου, πήρα την απόφαση να το καταγγείλω στις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιον αναλογούν.

Το πρωί της Πέμπτης 18 Αυγούστου παρουσιάστηκα στη διευθύντρια της δομής ενημερώνοντάς την ότι προτίθεμαι να καταγγείλω το γεγονός στην αστυνομία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ενημερώθηκα από τον υπεύθυνο παιδαγωγών της δομής τηλεφωνικά ότι απολύθηκα με το αιτιολογικό ότι με τις πράξεις μου παρασύρω και άλλους συναδέλφους σε ανάλογες κινήσεις (δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσε).

Στην ηλικία που βρίσκομαι και έχοντας μια αρκετά μεγάλη διαδρομή σε πολλές δραστηριότητες και έχοντας αποκομίσει πολλές εμπειρίες, αυτό που με προσδιορίζει και με χαρακτηρίζει σαν άτομο, είναι να είμαι καθαρός σαν τη θάλασσα και να λειτουργώ περισσότερο ως άνθρωπος παρά σαν υπάλληλος.

ΥΓ. Επειδή δεν είμαι ο μόνος που έχει προβεί σε επώνυμη καταγγελία στην ασφάλεια του Βόλου, εύχομαι και προσεύχομαι η υπόθεση να προχωρήσει με κάθε νόμιμο τρόπο, χωρίς να υπάρξουν σκοτεινές και υπόγειες κινήσεις. Αυτό θα ήταν ανεπανόρθωτο λάθος από μια δομή η οποία βρίσκεται τόσο ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου».

Η ανάρτηση αυτή έγινε η αφορμή ώστε πολλά από τα παιδιά της «Κιβωτού του κόσμου» που έπεσαν θύματα περίεργων συμπεριφορών από παιδαγωγούς και διοικητικά μέλη της ΜΚΟ να βρουν το κουράγιο να μιλήσουν για τις δικές του εμπειρίες κάτω από τη δημόσια τοποθέτηση του Χρόνη Χλίτσιου.

protothemaΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ