ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου – Μαρτυρία σοκ: «Κυνηγούσαν μέχρι αηδίας τις κηδείες και κοιτούσαν να μην προλάβει να πάει άλλο ίδρυμα»

 

«Κυνηγούσαν ακόμα και τις κηδείες για να βγάλουν λεφτά» λέει, μιλώντας στο newsit.gr, πρώην φιλοξενούμενος επαρχιακής δομής της «Κιβωτού του Κόσμου». Όπως αναφέρει ο ίδιος, τα παιδάκια συνοδεύονταν στα κοιμητήρια από συγγενικό πρόσωπο του επονομαζομένου ως «βασανιστή» της ΜΚΟ.

Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις στην «Κιβωτό του Κόσμου», καθώς έρχεται στην επιφάνεια ότι η παιδαγωγός της δομής, με την οποία πήγαιναν ανήλικα 8-9 ετών στις κηδείες με κουτιά στα χέρια, είναι συγγενής του ανθρώπου που κατηγορείται από πρώην φιλοξενούμενους και τροφίμους ότι χρησιμοποιούσε πολλές φορές βία εναντίον των παιδιών μέσα στις εγκαταστάσεις της ΜΚΟ.

«Ήταν μικρά τα παιδιά, σίγουρα Α’ και Β’ Δημοτικού και μάξιμουμ Γ’ Δημοτικού. Τα ανάγκαζε η παιδαγωγός και πήγαιναν στις κηδείες στην πόλη και στα γύρω χωριά. Τους έδιναν κάτι κουτιά που μπροστά έγραφαν «Κιβωτός του Κόσμου» και πήγαιναν σε ένα σημείο η κυρία με δύο πιτσιρίκια δίπλα της και περνούσε ο κόσμος και άφηνε χρήματα στο κουτί». Όταν τελείωναν από τις κηδείες, μετά έφταναν στη δομή με το αυτοκίνητο.

Κιβωτός του Κόσμου: «Το πορτ μπαγκάζ ήταν γεμάτο λεφτά»

Όπως λέει ο 23χρονος «μετά ξεφορτώναμε με άλλο ένα παιδί τα λεφτά από το αμάξι, τα κουτιά που είχαν συγκεντρώσει τα χρήματα. Το πορτ μπαγκάζ ήταν γεμάτο με κουτιά. Τα πηγαίναμε στο γραφείο, τα ξεχώριζαν όλα. Έβαζαν έναν μεγάλο κουβά και τα τύλιγαν σε χαρτί π.χ. 5 κέρματα των 2 ευρώ και αντίστοιχα με όλα τα κέρματα. Μία Κυριακή, ένα μέρος των χρημάτων που μετρήσαμε – εγώ με άλλα δύο παιδιά – ήταν περισσότερα από 2.000 ευρώ. Το κυνηγούσαν μέχρι αηδίας και κοιτούσαν να μην προλάβει να πάει άλλο ίδρυμα με κουτί στις κηδείες».

Η γυναίκα αυτή είναι συγγενής του ανθρώπου που είναι από τους στενούς συνεργάτες του πατέρα Αντώνη, και μάλιστα είχε μεγαλώσει στην Κιβωτό και όπως αναφέρει ο 23χρονος πρώην φιλοξενούμενος της δομής, μιλώντας στο newsit.gr, «την είχαν κάνει νηπιαγωγό και μετά έγινε παιδαγωγός στα μεγαλύτερα κορίτσια».

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των αστυνομικών και δικαστικών αρχών γύρω από τα οικονομικά της ΜΚΟ αλλά και των προσωπικών περιουσιών του πατέρα Αντωνίου και της συζύγου του Σταματίας Γεωργαντή συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ενώ παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες στις επόμενες ώρες στους ελεγκτικούς μηχανισμούς θα φτάσουν νέα στοιχεία για λογαριασμούς του ζευγαριού αλλά και για δωρεές προς την «Κιβωτό του Κόσμου».

newsit

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ