ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου – Πατήρ Αντώνιος: «Θα τον θυμούνται περισσότερο για το σταύρωμά του»

«Θα τον θυμούνται περισσότερο για το σταύρωμά του», λέει ο αδερφός του πατρός Αντωνίου αναφορικά με τις αποκαλύψεις για κακοποιήσεις παιδιών και για τα «σκιώδη» οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου»

«Δεν ξέρω αν θα τον θυμούνται για το έργο του, αλλά πάντως θα τον θυμούνται περισσότερο για το σταύρωμά του», αναφέρει ο πατέρας Διονύσιος, αδερφός του πατέρα Αντώνιου, με αφορμή τη «χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων για κακοποίηση παιδιών και τα «σκιώδη» οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» και το σοκ που έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη.

«Γνωρίζω τον αδερφό μου, την αθωότητά του. Έχει δώσει τη ζωή του γι’ αυτό το έργο μαζί με την πρεσβυτέρα. Δεν ξέρω αν θα τον θυμούνται για το έργο του αλλά πάντως θα τον θυμούνται περισσότερο για το σταύρωμά του. Η σιωπή και η προσευχή μας είναι πιο δυνατή από τις συνεντεύξεις» είπε ο πάτερ Διονύσιος, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρωινό μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας Αντώνιος, όπως γνωστοποίησε μέσω στενών συνεργατών του, φιλοξενείται σε σπίτι στελέχους της δομής. Οταν τον ρωτούν πώς γίνεται να υπάρχουν τόσες καταγγελίες εναντίον τους από παιδιά και πρώην τρόφιμους, ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να απαντά: «Δεν είναι δυνατόν να έγιναν όλα αυτά. Δεν κάναμε ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε όλα αυτά για εμένα;». Επιπλέον, η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, φέρεται να απαντά ότι «…για όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος μας, υπάρχουν απτές αποδείξεις και απαντήσεις. Για κάθε έναν από αυτούς που μας έχει καταγγείλει έχουμε κάνει χίλια καλά».

reader.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ