ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Πιάνουν δουλειά οι ορκωτοί λογιστές – Στα χέρια της Μαρτίνου τα πρώτα στοιχεία

 

Η “Κιβωτός του Κόσμου” είχε ετήσιο πλεόνασμα τουλάχιστον 500.000 ευρώ, ωστόσο -τόσο μέσα από την ιστοσελίδα της, όσο και στα social media- ζητούσε συνεχώς οικονομική βοήθεια, ακόμα και για πληρωμές λογαριασμών.

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών, οι οποίοι θέλησαν να ενισχύσουν το έργο της “Κιβωτού του Κόσμου” με ρουχισμό ή τρόφιμα, τα οποία οι ιθύνοντες των δομών αρνήθηκαν επανειλημμένα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό που χρειάζονταν ήταν χρήματα. Μάλιστα, πρώην τρόφιμοι αποκάλυψαν ότι τους έβαζαν να καίνε τα ρούχα που προσφέρονταν ως δωρεές.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΚΟ συνεδρίασε την Πέμπτη (24.11.2022) για τρεις ώρες, με τη νέα πρόεδρο, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, να έχει ήδη παραλάβει τα πρώτα στοιχεία από γυναίκα που ήταν μέλος στο προηγούμενο Δ.Σ. Όπως είχε γίνει γνωστό – μέσω επίσημης ανακοίνωσης– το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της “Κιβωτού του Κόσμου” θα συνεργαστεί με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο της λειτουργίας της.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, οι ορκωτοί λογιστές πιάνουν δουλειά από την Παρασκευή (25.11.2022), με σκοπό να ελέγξουν όλα τα οικονομικά στοιχεία. Και όλα αυτά, ενώ έγινε γνωστό ότι η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή πήρε ένα μεγάλο μέρος από το περιεχόμενο της θυρίδας της “Κιβωτού”, που βρισκόταν σε υποκατάστημα τράπεζας, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του “Live News” για την εισροή χρημάτων στην “Κιβωτό του Κόσμου”, την περίοδο 2017 – 2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ και μόνο το 2021, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε επιχορήγηση 70.000 ευρώ.

Καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και κακοποιήσεις στην “Κιβωτό του Κόσμου”

Την ίδια στιγμή, συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και κακοποιήσεις παιδιών στην “Κιβωτό του Κόσμου”.

Μόνο το 2022, οι μηνύσεις είναι οι εξής:

– Μήνυση πατέρα 9χρονου στις 21 Ιανουαρίου 2022 στο Α.Τ. Κολωνού για κακοποίηση του παιδιού του από παιδαγωγούς. Η μήνυση εκκρεμεί.

– Μητέρα τριών παιδιών έχει υποβάλλει δύο μηνύσεις. Πρώτη μήνυση στις 30 Απριλίου 2022 στο Α.Τ. Ομονοίας και η 2η στις 15 Μαΐου 2022 στο Α.Τ. Ομονοίας. Και οι δύο για κακοποιήσεις.

Μάρτυρας – φίλη οικογένειας που έχει τα παιδιά της στην “Κιβωτό” αποκάλυψε στο “Live News” πως η μητέρα των παιδιών είχε καταθέσει δύο μηνύσεις για τον ξυλοδαρμό τους.
“Μας έλεγαν πως τις μελανιές στην πλάτη, ευθύνεται ο ίδιος, γιατί ξυνόταν σε δέντρα, για το κεφάλι, πως τον χτύπησε ο αδερφός του και για τις μελανιές στα δάχτυλα, πως έπεσε επάνω του βαρύ αντικείμενο”, ήταν ορισμένες από τις εξηγήσεις που άκουγαν γονείς από τους εργαζομένους της δομής για τα σημάδια στα κορμιά των παιδιών τους.

“Το ένα παιδί μέσα σε 2-3 μήνες “έμεινε μισό” και αποκάλυψε πως το κλείδωναν νηστικό”, σημείωσε. Τότε ήταν που η μητέρα των παιδιών άρχισε να υποψιάζεται την κακοποιητική συμπεριφορά που αντιμετωπίζουν τα δύο αδέρφια και προέβη σε δύο μηνύσεις στην Αστυνομία. “Δεν ξέρουμε σε τι φάση βρίσκονται οι μηνύσεις, δεν έχει ενημερώσει κανείς τη μητέρα σχετικά”, κατέληξε η κα Μαρία.

Πρώην τρόφιμος καταγγέλλει πως είχε ματώσει από το ξύλο, ενώ όταν απευθύνθηκε στην κοινωνική λειτουργό της δομής, που ήταν σύζυγος του Π., του ανθρώπου που τον κακοποίησε, του είπε να σωπάσει.

“Το 2019, ο οποίος εκεί πέρα ο … όχι μόνο μου μιλούσε άγρια και με απειλούσε αλλά με είχε χτυπήσει. Με είχε κάνει μα αίματα και επειδή η υπεύθυνη της “Κιβωτού” στα Ιωάννινα ήταν η … πήγα και της το είπα ότι με χτύπησε και ήμουν ματωμένος εκείνη την στιγμή. Αυτή με παρακάλεσε να μην κάνω τίποτα, να μην το δώσω στην αστυνομία και τέτοια. Ύστερα από εκεί μου είπαν ότι έχω πέντε λεπτά να εξαφανιστώ και με πέταξαν σαν σκυλί έξω”.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ