ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ για παρακολουθήσεις: Να προστεθούν στην Εξεταστική οι συνακροάσεις στον Περισσό

Υπέρ της άμεσης σύγκλησης Εξεταστικής Επιτροπής με αφορμή το θέμα των παρακολουθήσεων για ακόμα μια φορά τάσσεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ), ενώ σε ανακοίνωσή του σημειώνει την ανάγκη έρευνας των «συνακροάσεων – υποκλοπών» που έγιναν το 2016 στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

Στη νέα ανακοίνωσή του για τις παρακολουθήσεις, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η πρόταση της ΝΔ για περαιτέρω χρονική διεύρυνση ώστε να εξεταστεί ο τρόπος λειτουργίας της ΕΥΠ από το 2012 έχει στόχο να στείλει «την μπάλα στην εξέδρα» και να βγει από την δύσκολη θέση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Όπως τονίσαμε από την πρώτη στιγμή, το ΚΚΕ συμφωνεί στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη στο σχετικό αίτημα, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, να συμπεριληφθούν σαφώς τόσο η υπόθεση της παρακολούθησης δημοσιογράφων όσο και η υπόθεση “συνακροάσεων-υποκλοπών” στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες και συγκεκριμένα στοιχεία ήδη από το 2016.

Από κει και πέρα, η πρόταση της ΝΔ για μια δεκαετή επέκταση του χρόνου διερεύνησης της Εξεταστικής Επιτροπής, χωρίς αναφορές σε συγκεκριμένα περιστατικά και χωρίς στοιχεία, μοναδικό στόχο έχει να “πετάξει την μπάλα στην εξέδρα” για να βγει η κυβέρνηση της ΝΔ απ’ τη δύσκολη θέση του υπόλογου για όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί.

Πάνω απ’ όλα το ΚΚΕ θα επιχειρήσει να αναδείξει το σκοτεινό κι επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις και έχουν ψηφίσει τα υπόλοιπα κόμματα, το οποίο στρώνει το έδαφος για πρακτικές παρακολούθησης και παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών»

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ