ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου: Περιοδείες σε χώρους εκπαίδευσης με αφορμή την εκδήλωση για το 1922

 

Το 1ο ΕΠΑΛ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, αποτελούμενη από το Γραμματέα της Τ.Ε. Κώστα Γιαννόπουλο, τον Τάσο Γιουρούκογλου, εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στέλεχος του Κόμματος, τον  Γιάννη Αγγέλου, συνταγματάρχη (ΜΧ) ε.α. και την Φιλιώ Τόλια, διδάκτορα ιστορίας και καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αφορμή την εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης της σύγχρονης εποχής “1922: Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή”.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τους καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ για την εκδήλωση και συζήτησε μαζί τους για τα σοβαρά ζητήματα που τους απασχολούν, όπως η στέγη, η ακρίβεια, οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου και τα ελληνοτουρκικά. Στους εκπαιδευτικούς μοιράστηκε το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ και η “ανοιχτή επιστολή προς το λαό των νησιών του Αιγαίου, τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον της άμυνάς τους”.

Στο χώρο του πανεπιστήμιου, πλαισιωμένη από στελέχη της ΚΝΕ, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, κ. Γ. Σεϊμένη και τον πρόεδρο του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών κ. Σ. Ντάλη, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο, ως αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων που υποτάσσουν τις ανάγκες του πανεπιστημίου στους νόμους της αγοράς. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο διαχρονικό ζήτημα της υποστελέχωσης, καθώς τα κενά σε καθηγητές υποχρεωτικών μαθημάτων θέτουν σοβαρά εμπόδια στη φοίτηση.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ