ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και χαλάζι – Πoυ θα χτυπήσει

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας έρχεται σύμφωνα, με τον γνωστό Έλληνα μετεωρολόγο – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες μέρες.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

– Σήμερα Παρασκευή (11-06-2021) από το μεσημέρι κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές
ώρες.

– Αύριο Σάββατο (12-06-2021), κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Περισσότερες λεπτομέρειες για τον καιρό

Ειδικότερα, ο άστατος καιρός θα επικρατήσει από σήμερα το μεσημέρι Παρασκευή 11 Ιουνίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην Αττική. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η αστάθεια που επικρατεί στη χώρα από τις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να ενταθεί σήμερα.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά τμήματα, σε νησιά του Ιονίου και του Βορείου Αιγαίου, καθώς και σε περιοχές της Κρήτης και του Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και σε ορισμένες περιπτώσεις από χαλαζοπτώσεις (μικρού μεγέθους).

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται με μπλε-πράσινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Παρασκευής και με κουκίδες επισημαίνονται οι περιοχές όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι μαύρες κουκίδες απεικονίζουν χαλάζι με μεγέθη έως 2 εκατοστά, ενώ οι λευκές κουκίδες δείχνουν πού αναμένονται μεγάλες ποσότητες χαλαζιού.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται ισχυρό κύμα κακοκαιρίας.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Άστατος καιρός στα ηπειρωτικά με μπόρες ή καταιγίδες

-Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

-Οι άνεμοι θα φτάνουν στα περισσότερα πελάγη το πολύ τα 4 με 5 μποφόρ

Βίντεο καιρού: Πέμπτη ημέρα με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Έντονα φαινόμενα και στην Αττική

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ