ΔΙΑΦΟΡΑ

Κλείδωσε η ημερομηνία: Τέλος το «σκανάρισμα» στα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού σε εσωτερικούς χώρους

 

Τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού δεν θα σκανάρονται σε εσωτερικούς χώρους, από τον Μάιο, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τον Μάιο θα γίνει ενοποίηση των χρόνων διάρκειας των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού και περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων.

Χαρακτηριστικά, ο Θάνος Πλεύρης υπογράμμισε πως άμεσα, ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αποκλιμάκωσης, προκειμένου όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, η χώρα να βρίσκεται πιο κοντά στην κανονικότητα.

Διευκρίνισε ότι δεν θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά αυτό που εξετάζεται είναι να μην χρειάζεται η επίδειξή του για την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους, την καλοκαιρινή περίοδο.

 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δεν αναφέρθηκε σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, προκειμένου να μην προκαταβάλει τις αποφάσεις της επιτροπής.

Πόσο θα διαρκούν τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολασμού

Για τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού, ο Θάνος Πλεύρης επεσήμανε, επίσης, ότι υπάρχει σύσταση της Κομισιόν προς όλα τα κράτη μέλη για να ενοποιηθεί η διάρκεια της ισχύος τους, στους 9 μήνες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στους 6 μήνες για το πιστοποιητικό νόσησης.

Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τις δύο δόσεις είναι οι επτά μήνες, ενώ για το πιστοποιητικό νόσησης είναι οι τρεις μήνες.

Για όσους έχουν εμβολιαστεί και με την τρίτη δόση, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στην ισχύ του πιστοποιητικού.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ