ΕΛΛΑΔΑ

«Κλείδωσε» η κυκλοφορία ως τις 21:00 τα Σαββατοκύριακα- Ανοίγει από δήμο σε δήμο για τον κωδικό «2»

Συνεχίζεται η μαραθώνια συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για την συνέχεια των περιοριστικών μέτρων. Σε τι συγκλίνουν οι απόψεις τους, πού διαφωνούν. Το απόγευμα οι ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά

Την επέκταση κυκλοφορίας μέχρι τις 9 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα εισηγούνται οι ειδικοί, που συνεδριάζουν από το πρωί της Παρασκευής. Αυτό άφησε να εννοηθεί άλλωστε νωρίτερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κάνοντας λόγο για στοχευμένες παρεμβάσεις, «ώστε να διευκολυνθεί η εφαρμογή και η τήρηση των μέτρων».

Ακόμη, οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται το άνοιγμα των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο για τις περιπτώσεις που καλύπτει ο κωδικός «2», καθώς φαίνεται να ανοίγουν τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα κέντρα περιποίησης άκρων.

Αυτό σημαίνει, ότι για τη χρήση του κωδικού «2», οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν και με αυτοκίνητο ή μηχανή, καλύπτοντας αποστάσεις μεγαλύτερες των 2 χλμ. από την κατοικία τους.

Δεν θα ισχύει το ίδιο για τη χρήση του κωδικού «6», που αφορά στην άθληση, καθώς οι πολίτες θα μπορούν είτε πεζή είτε με ποδήλατο, να κινούνται σε «ακτίνα» 2χλμ από την οικία τους.

Σημειώνεται δε, ότι από την επέκταση της κυκλοφορίας ως τις 9 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα, καθίσταται σαφές, ότι διευρύνεται και το ωράριο των σούπερ μάρκετ και καταστημάτων τροφίμων.

Έκπληξη το… ψάρεμα, “έρχεται” το λιανεμπόριο

Ακόμη, ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα η έκπληξη είναι πως θα επιτρέπεται το ψάρεμα εντός δήμου.

Τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων θα κάνει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοιό.

Όσον αφορά στο λιανεμπόριο, προκρίνεται το άνοιγμα στις 29 Μαρτίου,εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα με φυσική παρουσία και όχι με τη μέθοδο του click away ή click in shop.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ