ΕΛΛΑΔΑ

Κλειδούχος ακρωτηριάστηκε σε σιδηροδρομικό ατύχημα και ο ΟΣΕ δεν τον αποζημίωσε

 

Τον Γολγοθά που ζει εδώ και εννέα χρόνια ένας 64χρονος πρώην εργαζόμενος του ΟΣΕ, ο οποίος ακρωτηριάστηκε σε εργατικό ατύχημα, περιγράφει ο μεγάλος του γιος, σημειώνοντας πως όλα αυτά τα χρόνια ο άτυχος υπάλληλος δεν έχει αποζημιωθεί.

Όπως κατήγγειλε ο Πέτρος Θεοδώρου μιλώντας στο Mega, ο πατέρας του εκτελούσε χρέη κλειδούχου στο Αμύνταιο Φλώρινας όταν ακρωτηριάστηκε και δούλευε στον ΟΣΕ για 30 χρόνια.

Πριν εννέα χρόνια βρέθηκε πάνω στο τρένο, που ήταν εν κινήσει, κατέβηκε και έκανε μία άλλη δουλειά που του είπαν. Εκείνη τη στιγμή γλίστρησε σε ένα ραγισμένο πάτωμα, έπεσε κάτω και το τρένο πέρασε από πάνω του κόβοντάς του το δεξί χέρι και το δεξί πόδι.

Έκτοτε ο πατέρας του δίνει αγώνα ζωής, ενώ βρίσκεται στα δικαστήρια με τον ΟΣΕ για να τού δώσουν αποζημίωση, καθώς η εταιρεία δεν έχει δώσει τίποτα. Το ζήτημα έχει δρομολογηθεί για τον Άρειο Πάγο.

Ο γιος του Πέτρος σημείωσε: «Είμαι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, έχω αναλάβει τον ρόλο να προσέχω και τα υπόλοιπα αδέρφια μου και τον πατέρα μου ο οποίος χρειάζεται παραπάνω από 2 άτομα, γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Έχασε το χέρι και το πόδι του. Όταν δούλευε στον ΟΣΕ τον είχαν στείλει στον σταθμό του Αμυνταίου, εκείνον το σταθμό που σε πολλά βίντεο η μπάρα κατεβαίνει, αφού βρίσκεται στην μέση της διαδρομής το τρένο».

«Το τρένο είχε σταθερή ταχύτητα 5 χιλιομέτρων, συνέχιζε να κινείται με αυτή την ταχύτητα για να κατέβει ο πατέρας μου, και όπως πήγε να κατέβει πάτησε σε ένα κράσπεδο και είχε μία τρύπα εκεί πέρα. Εν ώρα υπηρεσίας ήταν. Τώρα προσφύγαμε στον Άρειο Πάγο μπας και βρούμε το δίκιο μας. εκείνη τη μέρα του ατυχήματος ήρθαν στο σημείο όλοι οι υπεύθυνοι εκεί πέρα και μας “φλόμωσαν” στα “θα, θα, θα”. Αγοράσαμε πρόσθετα μέλη από τα δικά μας τα λεφτά γιατί δεν μπορούσε να μείνει έτσι ο πατέρας μου, του αγοράσαμε ένα πρόσθετο μέλος, και αυτό θέλει αντικατάσταση κάθε 5-6 χρόνια. Δεν καλύφθηκε τίποτα από αυτά, τα πληρώσαμε όλα από την τσέπη μας. Μας υποσχέθηκαν ότι κάποιο παιδί της οικογένειας θα έμπαινε στον ΟΣΕ να δουλέψει λόγω του ατυχήματος, ούτε αυτό δεν έγινε», συμπλήρωσε.

«Ταλαιπωρηθήκαμε επί πολλά χρόνια, πήγαμε σε τόσα νοσοκομεία, νοσηλεύτηκε στο “Παπαγεωργίου”, πήγε στην Πτολεμαΐδα. Είναι 64 τώρα έχει βγει στη σύνταξη, κανονική παίρνει αλλά παίρνει και ένα επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Έκαναν αλκοτέστ στο… αντισηπτικό

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Θεοδώρου είναι ότι οι ιθύνοντες του ΟΣΕ, έβγαλαν τον πατέρα του… μεθυσμένο, ενώ ο ίδιος δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Μας έστειλαν ένα αλκοτέστ, ότι ο πατέρας μου είχε καταναλώσει αλκοόλ. Καταρχάς ο πατέρας μου δεν πίνει και μου φάνηκε παράξενο εμένα αυτό το πράγμα. Ζητήσαμε αμέσως επανεξέταση του δείγματος με τη δικηγόρο μας και μας είπαν: ”συγγνώμη πήραμε δείγμα από το αντισηπτικό”», είπε ο κ. Θεοδώρου.

«Ο πατέρας μου έχει πάθει 4 εγκεφαλικά. Η ομιλία του έχει επηρεαστεί, έχουμε διαλυθεί ως οικογένεια. Εύχομαι να μην συμβεί σε κανέναν», κατέληξε ο κ. Θεοδώρου.

newsit

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ