ΕΛΛΑΔΑ

Κλινική Ταξιάρχαι: Γιατρός με κορονοϊό εξέτασε 50 ασθενείς – Αποκαλύψεις «φωτιά»

 

Κορυφή του παγόβουνου ο “ασθενής μηδέν” στην κλινική Ταξιάρχαι. Υπάρχει περίπτωση γιατρού με κορονοϊό που εξέτασε δεκάδες ασθενείς. Εξακολουθεί να βλέπει ασθενείς σε άλλα δύο ιατρεία που διατηρεί, ενώ δεν δέχεται να τα κλείσει!

Όσο προχωρά η ιχνηλάτηση των περιστατικών κορονοϊού του ΕΟΔΥ στην κλινική Ταξιάρχαι, τόσο αποκαλύπτονται κι άλλες ανεύθυνες συμπεριφορές, που έθεσαν σε κίνδυνο ασθενείς και οδήγησαν σε θάνατο τρεις συνανθρώπους μας.

Αρκεί μόνο να τονιστεί πως ένας ιδιώτης γιατρός, θετικό κρούσμα του ιού και εξωτερικός συνεργάτης στην κλινική Ταξιάρχαι, είδε στο ιδιωτικό του ιατρείο περισσότερους από 50 ασθενείς, παρά τα μέτρα απαγόρευσης!

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

Κλινική Ταξιάρχαι… οι αποκαλύψεις

Ο ένας θετικός στη νόσο COVID-19 νεφροπαθής που διέσπειρε τον κορωνοϊό σε 37 άτομα (17 εργαζόμενους και 17 ασθενείς) στην κλινική  φαίνεται ότι ήταν η κορυφή του παγόβουνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιώτης γιατρός, εξωτερικός συνεργάτης της κλινικής, ο οποίος νόσησε μετά από επαφή με κρούσμα στην κλινική Ταξιάρχαι δέχθηκε στο ιδιωτικό του ιατρείο περισσότερους από 50 ασθενείς. Όλοι ιχνηλατούνται αυτή τη στιγμή από τον ΕΟΔΥ και αναμένονται τα αποτελέσματα τις επόμενες μέρες. Ο συγκεκριμένος γιατρός δηλώνει ασυμπτωματικός, ενώ ο ΕΟΔΥ του συνέστησαν να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

 

Ωστόσο, σύμφωνα, με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο συγκεκριμένος γιατρός παρά το γεγονός ότι διέκοψε τη συνεργασία του με την ιδιωτική κλινική, εξακολουθεί να βλέπει ασθενείς σε άλλα δύο ιατρεία που διατηρεί, ενώ δεν δέχεται να τα κλείσει, σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιστημόνων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρμουμανέας, ο «γιατρός διαγνώστηκε θετικός, ωστόσο, αρνείται να το δεχτεί και θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσει τα εξωτερικά του ιατρεία».

Επίσης, έγινε γνωστό ότι και άλλοι γιατροί – εξωτερικοί συνεργάτες στην κλινική Ταξιάρχαι παρά τα μέτρα για τον κορονοϊό, πραγματοποιούσαν όλο το τελευταίο διάστημα μικροεπεμβάσεις σε ασθενείς!

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλοι αυτοί οι ασθενείς και οι συγγενείς τους ιχνηλατούνται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, μετά τα κρούσματα και τους τρεις θανάτους στην κλινική Ταξιάρχαι.

Της Γιάννας Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ