ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλινικοεργαστηριακοί γιατροί: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με νέες απεργίες

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, μετά από τηλεδιάσκεψη της ολομέλειας του Συντονιστικού Οργάνου φορέων της Π.Φ.Υ.

Με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και του Προέδρου του Π.Ι.Σ. συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο φορέων Π.Φ.Υ., το οποίο αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 16/09/2022 στις 11:00 π.μ.

Παράλληλα, αποφασίστηκε την ίδια μέρα, να πραγματοποιηθεί στάση εργασίας των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και των κλινικοεργαστηριακών ιατρών από τις 10:00 -14:00.

Επίσης, για τις απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές που είναι δύσκολο και κοστοβόρο να παραστούν οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί στις κινητοποιήσεις της Αθήνας, προτάθηκε να υπάρξει αντίστοιχη κίνηση διαμαρτυρίας έξω από τον τοπικό ΕΟΠΥΥ σε οδηγίες που θα δοθούν από τον κατά τόπους Ιατρικό Σύλλογο.

Οι παρευρισκόμενοι Πρόεδροι του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας ομόφωνα έδωσαν την πλήρη στήριξή τους στις επόμενες ενέργειες του Συντονιστικού Οργάνου φορέων Π.Φ.Υ.

«Η κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιηθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ληστρικά μέτρα του rebate και του claw back που έχουν στην πλάτη τους ως χρέη τα τελευταία 10 χρόνια τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί και τα οποία έχουν φτάσει τους γιατρούς στην εξαθλίωση. Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι!», αναφέρουν οι γιατροί σε ανακοίνωσή τους.

«Καταβάλλουμε στο κράτος το 30-40% των δεδουλευμένων μας»
Τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί πληρώνονται το 30%-40% των δεδουλευμένων τους, το οποίο δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των εξόδων τους, όπως λένε, και ιδιαίτερα μετά και τις εξωφρενικές ανατιμήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Οι γιατροί της Π.Φ.Υ. στήριξαν εν μέσω πανδημίας την Δημόσια Υγεία με αυταπάρνηση και θυσίες που έφτασαν μέχρι και στην απώλεια συναδέλφων. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να πει ένα ευχαριστώ και να δείξει έμπρακτα τη στήριξή του! Αν σήμερα δεν κατεβούμε στους δρόμους να διεκδικήσουμε αυτά που μας αρπάζονται, αύριο θα έχουμε χρεοκοπήσει! Ζητούμε από τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας να δώσουν τη στήριξή τους στον αγώνα μας για τα δίκαια αιτήματά μας», τονίζουν οι ιδιοκτήτες των εργαστηρίων.

Το Συντονιστικό καλεί τέλος όλους τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς να είναι παρόντες στις 16 του Σεπτέμβρη έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 11:00 π.μ.!

Της Γιάννας Σουλάκη/iatropedia.gr

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ