ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κοινωνικό Παντοπωλείο : Αυξήθηκαν τα αιτήματα για βοήθεια και παροχή τροφίμων και στην Περιφέρεια

 

Στήριξη στους συμπολίτες  μας που είναι σε δεινή οικονομική θέση θα παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Όπως  δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης κ. Χαρούλα Γιασιράνη εξαιτίας της  πανδημίας τα αιτήματα για βοήθεια έχουν αυξηθεί πάρα πολύ.  Ήδη από την περίοδο της  καραντίνας δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που έσπευσαν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις για στήριξη  και παροχή τροφίμων από την Περιφέρεια.

Σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ θα εξετάσουμε τα στοιχεία προκειμένου να παρέχουμε βοήθεια στους ανθρώπους που είναι σε δύσκολη θέση είπε η κ. Γιασιράνη.

«Μελετούμε  να αλλάξουμε τον κανονισμό για να μπουν και άλλοι δικαιούχοι και να λάβουν βοήθεια. Θα κάνουμε εισηγήσεις και στον περιφερειάρχη και στο περιφερειακό συμβούλιο.  Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί πολύ τα αιτήματα για βοήθεια»,. τονισε.

Τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο λαμβάνουν 650 οικογένειες. Και στα άλλα νησιά   υπάρχουν αρκετοί  δικαιούχοι που λαμβάνουν βοήθεια.

Η κ. Γιασιράνη αναφέρθηκε επίσης και στην  ενίσχυση των δομών υγείας με το  ανάλογο υλικό

«Ως  β βαθμός αυτοδιοίκησης δεν έχουμε αρμοδιότητα  να παρεμβαίνουμε στον τομέα της υ υγείας. Παρόλα αυτά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προσπαθεί να βοηθήσει γιατί έχει ψηλά στην ατζέντα της την ενίσχυση των υγιειονομικών μονάδων. Με την ΠΝΠ μας δόθηκε η δυνατότητα να ενισχύσουμε όλες τις υγιειονομικές μονάδες στα νησιά. Παραδώσαμε σύγχρονους αναπνευστήρες και αναλυτές –τεστ και άλλο εξοπλισμός. Εξοπλίζουμε και το ΕΚΑΒ με δύο κάψουλες για να γίνονται οι αεροδιακομιδές», τόνισε η κ. Γιασιράνη.

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ